Producătorul de ţigări Philip Morris International a investit peste 4,5 miliarde de dolari la nivel global în ultimii peste zece ani în dezvoltarea de produse, cercetare şi studii pentru produsele care încălzesc şi nu ard tutunul, potrivit datelor prezentate de companie în cadrul Tobacco Harm Reduction Summit, ce are loc zilele acestea la Atena.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Viziunea unui viitor fără fum, aşa cum şi-o doresc cei de la Philip Morris implică multe schimbări – de la dezvoltarea de noi produse, studii aşa cum nu au mai fost făcute niciodată pentru ţigările clasice, dar şi schimbări radicale în producţie. Anul trecut mai multe dintre fabricile Philip Morris International au început un proces costisitor de schimbare a liniilor de producţie şi a infrastructurii pentru a produce noi produse din tutun, destinate încălzirii, Heets”, spun oficialii companiei, în prezentare.

De asemenea, sumele investite în transformarea businessului sunt de ordinul sutelor de milioane de euro.

Astfel, ca să producă Heets în fabrica din Otopeni, Philip Morris International a investit de peste patru ori mai mult decât pentru a produce ţigări clasice. Fabrica din Otopeni a companiei a început să producă ţigări în 1998, iar până în 2016 avea o capacitate de producţie de 30 de miliarde de ţigarete, ca urmare a unei investiţii de 120 de milioane de dolari.

În 2017, Philip Morris a anunţat că va transforma complet fabrica investind de peste patru mai mult, adica 490 de milioane de euro ca să producă heatstick-uri pentru iQOS, produse din tutun destinate încălzirii.

Acest lucru presupune schimbarea liniilor de producţie, extindere construcţiei, aproximativ 300 de noi angajaţi când transformarea va fi finalizată, dar şi reconversia profesională a actualilor angajaţi. Compania vrea să exporte Heets pentru pieţe din Uniunea Europeana şi Japonia. Începând din luna aprilie a acestui an, toate pachetele de Heets consumate în Romania sunt produse în fabrica din Otopeni.

Fabrica din Bologna, Italia, construită de la zero pentru a lansa pe piaţă doar produse din tutun special gândite să fie folosite cu iQOS, a primit anul trecut o investiţie suplimentară de 500 milioane de euro.

”Philip Morris va continua să investească şi în viitor în cercetarea de alternative mai puţin nocive decât ţigările, în noi variante ale produselor actuale, dar şi în fabricile din întreaga lume. Asta pentru că ne dorim ca într-o zi să nu mai producem ţigări, ci doar produse cu risc redus”, a declarat Patrick Picavet, Director Science Philip Morris International, prezent la summit.

Dar şi în fabricile deja existente compania investeşte sume importante în noi linii de producţie pentru produse din tutun încălzit: fabrica din Papastrasos, Grecia, a investit 300 milioane euro, iar cea din Dresden, Germania – 320 milioane euro.

De asemenea, autorităţile din mai multe state fac cercetări şi studii care să verifice rezultatele comunicate de producători. Cea mai mare autoritate de sănătate din Marea Britanie şi un institut de cercetare din Germania au comunicat recent că aceste produse au potenţialul de a reduce riscurile.

”Ţigările electronice şi produsele din tutun încălzit câştigă din ce în ce mai mult teren şi investiţiile sunt foarte mari în dezvoltare şi cercetare. Companiile alocă resurse importante noilor tehnologii. Însă piaţa de tigarete electronice este mai degrabă a producătorilor mici, în schimb în cea a tutunului încălzit este foarte puţin probabil ca în viitor să intre şi alţi jucători în afară de marile companii producătoare de tutun. Asta pentru că investiţiile în cercetare, producţie şi informarea consumatorilor sunt foarte mari”, a declarat Martin Dockrell, reprezentant al Public Health England, prezent la Tobacco Harm reduction Summit, din Grecia.

Acesta afirmă totodată că ”este un pas firesc că marile companii să dezvolte alternative mai putin nocive la ţigările clasice, mai ales pentru că numărul fumătorilor nu va scădea dramatic în următorii ani”.

Public Health England a făcut public recent un raport după ce a analizat studiile disponibile în acest moment pentru ţigări electronice şi produse din tutun încălzit. Acest raport concluzionează că ţigările electronice şi produsele de tip iQOS pot fi o soluţie în reducerea riscurilor asociate fumatului, principalul motiv fiind că fumătorii nu mai inhalează fumul rezultat în urma arderii ce conţine peste 7.000 de substanţe dăunatoare şi nivelul de expunere al fumătorilor este mai mic.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.