Cel mai recent standard de transfer wireless continuă să-şi extindă prezenţa pe piaţa smartphone-urilor, unde, pentru prima oară, smartphone-urile livrate cu 5G au fost mai multe decât cele fără.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

51% dintre smartphone-urile livrate în prima lună a anului erau dotate cu 5G, conform unui raport publicat de Counterpoint Research.

Expansiunea 5G este condusă de China, care, până la finele acestui an, vrea să instaleze 600.000 de noi staţii de bază, urmând să ajungă la peste 2 milioane. Tot din China vin şi cele mai multe smartphone-uri cu 5G, producătorii locali grăbindu-se încă din urmă cu patru ani să scoată primele telefoane cu 5G.

Deşi şi-a lansat primul telefon cu 5G cu întârziere, abia în 2020, Apple se află într-o poziţie dominantă la nivel de device. 37% dintre toate smartphone-urile cu 5G vândute în ianuarie au fost iPhone-uri.

Pentru a pune în perspectivă performanţa Apple, trebuie arătat că Samsung, care a ieşit pe piaţă cu telefoane 5G cu doi ani înaintea companiei americane, a avut o cotă de doar 12% din piaţa 5G în prima lună a anului.

Asta arată că Apple a reuşit să-şi surclaseze rivalul şi în condiţiile în care acesta a avut doi ani de avans, dar şi cât de mult are Samsung de suferit pentru că nu reuşeşte să crească în China.

Comparativ cu Samsung, care are numeroase modele cu 5G pe piaţă, inclusiv din gamele inferioare, Apple are doar trei serii de telefoane cu 5G: iPhone 12, iPhone 13 şi iPhone SE 5G, care a intrat abia vineri pe câteva pieţe, nefiind încă disponibil la nivel global.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.