Peste 4.000 de experţi în securitate au semnat o scrisoare deschisă prin cer Apple să reconsidere noua măsură anunţată în cadrul programului Child Safety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple a anunţat, în urmă cu câteva zile, că va începe să scaneze toate fotografiile realizate de utilizatorii dispozitivelor sale, precum iPhone sau iPad, iar această scanare se va realiza direct pe dispozitiv, înainte chiar ca imaginile să fie salvate în iCloud.

Măsura anunţată de Apple face parte din programul Child Safety şi este menită să descopere dovezi ale abuzului asupra copiilor.

De cealaltă parte, experţii în securitate şi intimitate digitală spun că scanarea nediscriminatorie a fotografiilor a milioane de utilizatori şterge cu buretele progresele făcute în aceste zone în ultimele zeci de ani.

Asta se arată într-o scrisoare deschisă semnată de peste 4.000 de experţi şi academicieni adresată Apple.

"Este o idee absolut îngrozitoare, deoarece va duce la supravegherea în masă a telefoanelor şi laptopurilor noastre", spune Ross Anderson, profesor de inginerie de securitate, unul dintre opozanţii noului plan Apple.

Printre critici se numără şi şeful WhatsApp, Will Cathcart, care spune că ceea ce vrea să facă Apple este să opereze un sistem preinstalat de supraveghere, care va fi folosit de guverne pentru a scana conţinutul privat pentru absolut orice subiect pe care acestea vor să-l controleze.

Apple va începe să pună în aplicare noua măsura în Statele Unite pe parcursul lunilor următoare, însă, dacă se va merge în continuare în această direcţie, este doar o chestiune de timp până când scanarea se va realiza şi în alte ţări, în funcţie de legislaţia locală.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.