Mazda recheamă urgent de pe piaţă peste 3.000 de automobile Mazda 3, din cauza riscului de cădere a roţilor provocat de defecte de fabricaţie, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul auto este îngrijorat de siguranţa noului model Mazda 3 hatchback, ale cărui bucşe se pot slăbi în timp şi, în cel mai rău caz, pot duce la detaşarea roţilor.

Rechemarea include 3.323 de vehicule comercializate în perioada 8 aprilie 2018 – 21 iunie 2019.

Autoritatea de reglementare pentru siguranţa consumatorilor Product Safety Australia a emis notificarea de rechemare, motivând cu probleme legate de siguranţa piuliţelor de fixare.

”În timpul fabricaţiei, este posibil ca piuliţele să nu fi fost fixate complet. Ar putea exista un mic spaţiu între piuliţe şi ansamblul butucului. Stabilitatea vehiculului ar putea fi afectată, mărind riscul de pierdere a controlului asupra vehiculului şi de accidentare a ocupanţilor vehiculului sau a altor participanţi la trafic”, potrivit instituţiei.

Proprietarii modelelor afectate vor fi contactaţi direct de Mazda Australia, iar vehiculele vor fi reparate gratuit.

O rechemare similară a avut loc pentru acelaţi model şi în Statele Unite, în luna iunie, care a afectat peste 25.000 de vehicule.

Mazda USA a emis un comunicat avertizând că, ”în cel mai rău caz, continuarea utilizatorii vehiculului poate duce la detaşarea unei roţi. Separarea unei roţi de vehicul creşte riscul unei coliziuni”.

Mazda USA a precizat că nu au fost raportate cazuri de separare a unei roţi de un vehicul, din acest motiv.

Product Safety Australia a mai anunţat rechemarea unor modele de vehicule Jeep şi Dodge fabricate între anii 2007-2010, din cauza unor erori legate de frâne şi a unor date incorecte inscripţionate pe anvelope. Un total de 2.559 de vehicule sutn afectate de această rechemare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.