Directorul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC), Dan Nicolae Tivilichi, a anunţat că peste 20 de nave de croazieră vor sosi anul viitor în Portul Constanţa, dintre care doar două maritime, restul fiind fluviale. El îşi doreşte ca acest sector să crească şi să contribuie la dezvoltarea portului şi a municipiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Pentru anul 2019 avem anunţate deja 21 de nave de croazieră dintre care două nave maritime şi sperăm ca şi acest sector de activitate să crească şi să contribuie la dezvoltarea atât a portului, cât şi a oraşului, că dacă vin aceste nave vor veni şi pentru oraş”,a declarat Dan Nicolae Tivilichi, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a precizat că numărul navelor de croazieră maritime a scăzut în ultimii ani din cauza situaţiei geopolitice din Marea Neagră, dar că se înregistrează o creştere a navelor fluviale. 

“Trebuie să ne uităm la contextul geopolitic care este în Marea Neagră, care a influenţat foarte mult apetitul navelor de a vizita nu Portul Constanţa, ci Marea Neagră. În definitiv dacă vin în Marea Neagră, cu siguranţă vin şi în Portul Constanţa. Înregistrăm o creştere faţă de anii precendenţi la ceea ce se cheamă nave fluviale şi apreciem ceea ce se întâmplă”, a explicat directorul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime. 

El crede că se poate înregistra o creştere numărului de nave de croazieră fluviale dacă ar exista o predictibilitate a cotelor Dunării, iar în privinţa celor maritime acest lucru s-ar putea întâmpla dacă se modifică actualul context geopolitic.

În urmă cu patru ani, aproape 100 de nave de croazieră au ajuns în Portul Constanţa iar înainte de 2013 zeci de asemenea nave făceau anual escale în acest port.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.