Platforma de transferuri de bani PayPal Holdings a obţinut acordul autorităţilor din China pentru preluarea unei participaţii de control la o firmă locală de plăţi, devenind prima companie străină care va intra pe piaţa serviciilor de plăţi din această ţară, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gopay Information Technology, ţinta achiziţiei PayPal, a obţinut aprobarea băncii centrale chineze pentru vânzarea unei participaţii de 70% către PayPal, au anunţat ambele companii.

Gopay deţine licenţe pentru servicii de plăţi mobile, online şi transfruntaliere în yuani, potrivit unui comunicat al acestei companii.

PayPal va face achiziţia prin intermediul unei filiale din Shanghai. Termenii financiari nu au fost dezvăluiţi.

Tranzacţia ar urma să fie finalizată în ultimul trimestru al acestui an, potrivit PayPal.

La începutul anului 2018, banca centrală a Chinei a anunţat că deschide piaţa pentru companiile de plăţi electronice din străinătate, măsură destinată promovării concurenţei pe piaţa plăţilor destinate persoanelor fizice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.