Patria Bank (PBK), rezultatul fuziunii prin absorbţie dintre fosta Banca Comercială Carpatica şi fosta Patria Bank, a contractat în 28 noiembrie un împrumut subordonat în valoare de 2 milioane euro, având o maturitate de şase ani, cu rambursare într-o singură tranşă la scadenţă, de la preşedintele consiliului de administraţie, Horia Manda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Creditul este acordat de către Horia Manda – preşedinte al Consilului de Administraţie al Patria Bank şi este menit să consolideze direcţia bună de creştere şi îmbunătăţirea continuă a poziţiei în piaţă a Patria Bank, prin angajamentul acţionarului majoritar şi al echipei de management de a continua proiectele de dezvoltare ale băncii şi de a contribui la procesul de consolidare a bazei de capital, în măsură să permită creşterea dinamică asumată în urma procesului de fuziune”, arată un comunicat al băncii transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Oficialii băncii spun că operaţiunea reprezintă un prim pas al unui proces complex de consolidare a bazei de capital al băncii, care urmează a fi susţinut în perioada următoare.

Patria Bank a cumulat pierderi de 26,3 milioane lei în primele nouă luni ale acestui an, la aproximativ acelaşi nivel cu pierderea realizată în primele şase luni ale anului (26,15 milioane lei).

Venitul total din exploatare de 108,6 milioane lei este cu 2% peste nivelul bugetat, iar venitul din exploatare realizat în trimestrul III al anului curent prezintă o creştere cu 24% faţă de venitul înregistrat în primul trimestru al anului curent.

Cheltuielile operaţionale au fost de 120,6 milioane lei, în scădere cu 22% faţă de trimestrul I al anului şi cu 19% mai mici faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, datorită procesului de reorganizare a băncii în contextul fuziunii şi optimizării reţelei de unităţi teritoriale.

Patria Bank este rezultatul fuziunii prin absorbţie dintre fosta Banca Comerciala Carpatica (ca entitate absorbantă) şi fosta Patria Bank (ca entitate absorbită).

Noua instituţie bancară are peste 240.000 de clienţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.