Parlamentarii din Texas au aprobat luni un proiect care reduce cu circa 5,1 miliarde de dolari facturile pentru servicii şi electricitate impuse distribuitorilor de electricitate în timpul viscolului care a provocat o criză financiară pe piaţa energiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valul de frig de luna trecută a declanţat o criză pe piaţa energiei care a urcat costurile pentru electricitate de aproape 10 ori faţă de nivelul obişnuit, la circa 47 de miliarde de dolari.

Costurile au dus la solicitarea de intrare în faliment a trei companii şi au provocat un conflict între parlamentari şi autoritatea de reglementare a pieţei energiei din Texas, în privinţa gestionării crizei.

Senatul statului Texas a aprobat cu o largă majoritate o măsură care cere preşedintelui Comisiei pentru utilităţi publice (PUC) şi operatorului de reţea a statului, Electric Reliability Commission of Texas (ERCOT), să corecteze preţurile de urgenţă care au fost impuse timp de 32 de ore şi să scadă tarifele pentru servicii. Dacă va fi aprobat de Camera Reprezentanţilor a statului Texas, proiectul de lege va merge la biroul guvernatorului pentru a fi analizat.

Un purtător de cuvânt al PUC nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii. Preşedintele PUC, Arthur D’Andrea, a respins cererile anterioare ale Senatului, spunând că nu are autoritatea de a acţiona.

 Senatorii l-au îndrumat pe D’Andrea şi ERCOT ”să respecte legea” şi să facă modificările solicitate ale preţurilor şi tarifelor, până sâmbătă, a declarat senatorul de stat Bryan Hughes.

"Aceste 32 de ore au dus la taxe inexacte şi excesive în valoare de miliarde de dolari", a spus Hughes.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.