Pariurile de tipul short selling, care mizează pe scăderea acţiunilor, făcute pentru titlurile retailerului de jocuri video GameStop, au costat fondurile de hedging 12,5 miliarde de dolari în luna ianuarie, arată datele firmei de analiză Ortex publicate luni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pierderile au fost provocate de investitorii mici care au cumpărat în masă acţiuni GameStop, determinând creşterea acestora cu 1600% şi obligând fondurile de hedging să le răscumpere pentru a acoperi pierderile.

Datele firmei Ortex arată că acţiuni GameStop în valoare de 5,9 miliarde de dolari erau vineri folosite pentru garantarea unor împrumuri de către terţi, reprezentând 49% din totalul acţiunilor listate.

În Europa, short-sellerii au consemnat pierderi în valoare de 28 de milioane de dolari în urma plasamentelor care mizau pe scăderea acţiunilor Cineworld. Aproape 24% din acţiunile listate ale companiei sunt folosite drept garanţii pentru împrumuturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.