Palas Iaşi se prezintă, la 9 ani de la inaugurare, ca fiind o investiţie de 310 milioane de euro, cu 75.600 mp de spaţii office premium, parcare subterană cu cinci niveluri şi 2.500 de locuri, grădină urbană de 5 hectare, având 19 milioane de vizite anual şi un impact financiar direct care depăşeşte 39,6 milioane de euro

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe 31 mai, Palas Iaşi a aniversat 9 ani de la inaugurare, materializaţi prin proiecte, crearea de oportunităţi economice şi sociale pentru oraş, precum şi printr-o abordare integrată a ceea ce înseamnă dezvoltare urbană şi economică. În cei 9 ani de existenţă, Palas Iaşi a repus capitala Moldovei pe harta oraşelor europene în care merită să investeşti, să munceşti şi să trăieşti, Iaşul fiind în prezent al doilea cel mai bun oraş din Europa pentru investiţiile în new-tech, prin crearea a 75.600 mp de spaţii office premium”, afirmă reprezentanţii Palas Iaşi.

Cu o investiţie de 310 milioane de euro, din care aproximativ 85 de milioane euro au fost alocate construcţiei celei mai mari parcări subterane din ţară, cu cinci niveluri şi 2.500 de locuri, unei grădini urbane de 5 hectare, modernizării reţelei de utilităţi şi lucrărilor de consolidare a clădirilor istorice din zonă, ansamblul Palas Iaşi a generat în cei 9 ani un impact financiar direct care depăşeşte 39,6 milioane de euro, reprezentând contribuţia la bugetul local şi la cel de stat, inclusiv cota de asociere către Primăria Municipiului Iaşi.

Ansamblul mixed-use Palas a lansat brandul United Business Center (UBC), devenit ulterior reţea naţională pe segmentul office.

Proiectul a adus pentru prima dată în Iaşi peste 270 de branduri, iar în componenta de retail lucrează peste 1.000 de persoane. În total, 9.000 de persoane au ca destinaţie zilnică de lucru ansamblul din centrul Iaşului. 

În 2020, Iulius a lansat lucrările la Palas Campus, cea mai mare clădire office ca suprafaţă din România – 54.000 mp office, 6.000 mp retail -, o extindere a Palas Iaşi. Investiţia de peste 120 de milioane de euro, ce va fi livrată în 2022, este gândită ca un proiect complex de revitalizare a unei zone centrale insuficient dezvoltate, printr-un concept mixed-use în sine, care să o redea comunităţii. De altfel, Palas Campus este şi prima investiţie autohtonă care a primit un credit verde acordat de către International Finance Corporation, parte a Băncii Mondiale, pentru dezvoltare sustenabilă. Peste 5.000 de noi locuri de muncă vor fi create aici, impactul noului proiect fiind şi la nivel de infrastructură şi mobilitate urbană, prin investiţii de 35 milioane de euro. 

Cu peste 19 milioane de vizite anual, Palas Iaşi este unul dintre principalii generatori de evenimente sociale şi culturale ale oraşului.

În 2017 a fost inaugurat Amfiteatrul Palas, cu 460 de locuri, o investiţie de 1,2 milioane de euro.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.