Conducerea OTP Bank a anunţat luni că analizează aspectele juridice ale scrisorii trimise de Banca Naţională a României (BNR), prin care a fost notificată că nu a fost aprobată achiziţia pachetului de acţiuni deţinute de Banca Naţională a Greciei (NBG) la Banca Românească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În iulie 2017, banca grecească NBG a semnat un acord cu subsidiara din România a grupului financiar maghiar OTP privind achiziţionarea pachetului de acţiuni deţinute la Banca Românească, de 99,28%.

În luna decembrie a anului trecut, Consiliul Concurenţei a anunţat că a autorizat operaţiunea. BNR a anunţat joi că se opune intenţiei OTP Bank România de a achiziţiona Banca Românească.

”Managementul analizează aspectele juridice ale scrisorii remise de către autoritatea de supraveghere, termenul limită de contestare a deciziei fiind 29 martie 2018”, se arată în comunicatul publicat luni de OTP Bank.

Banca maghiară a subliniat că, indiferent de rezultatul final, managementul OTP Bank este în continuare dedicat obiectivului de a-şi întări prezenţa pe piaţa din România, prin creştere organică sau prin noi achiziţii.

”În acelaşi timp, OTP Bank va continua direcţia strategică de achiziţii dedicată Europei Centrale şi de Est. Complementar capitalului alocat pentru creşterea organică, managementul intenţionează să aloce o parte semnificativă a capitalului extra generat către viitoare achiziţii cu potenţial de valoare adăugată”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.