Organizaţia Patronală Mamaia va propune primarul Decebal Făgădău ca taxa de promovare a staţiunii să se transforme într-o taxă de dezvoltare şi promovare, iar aceasta să fie achitată şi de o parte din agenţii economici din Constanţa, cei din zona centrală a oraşului şi cei din Piaţa Ovidiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul executiv al Organizaţiei Patronale Mamaia, Anca Nedea, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că doreşte ca taxa de promovare, achitată de toţi agenţii economici din staţiune şi din Satul de Vacanţă, să se transforme într-o taxă de dezvoltare şi promovare.

“Organizaţia Patronală Mamaia solicită în mod expres primarului Decebal Făgădău, pe care îl considerăm şi îl simţim partenerul nostru în managementul destinaţiei, să transforme taxa de promovare de pe staţiune în taxă de dezvoltare şi promovare”, a afirmat Anca Nedea.

De asemenea, ea a precizat că o altă propunere către municipalitate se referă la introducerea acestei taxe şi pentru agenţi economici din Constanţa.

“Solicităm ca începând cu acest an, dacă este posibil, să se introducă această taxă de dezvoltare şi promovare şi în oraşul Constanţa, în zonele care s-au dovedit că au potenţial turistic şi câştigă din acest potenţial turistic”, a precizat directorul executiv al Organizaţiei Patronale.

Reprezentanţii Organizaţiei Patronale Mamaia spun că agenţii economici vizaţi de această taxă ar fi cei din Piaţa Ovidiu şi din zona cuprinsă între Capitol şi intrarea în zona veche a oraşului. De asemenea, organizaţia mai propune ca o parte din Bulevardul Tomis, zona dintre Capitol şi sediul Palatului Administrativ, să devină arteră pietonală măcar o zi pe lună.  O altă propunere a Organizaţiei Patronale Mamaia vizează realizarea de parcuri şi de locuri de joacă de amploare în staţiune.

Taxa de promovare a staţiunii Mamaia a fost aprobată de Consiliul Local în 2013, la solicitarea agenţilor economici din staţiune. Fondurile strânse sunt folosite de către Asociaţia Litoral - Delta Dunării pentru participarea la diverse târguri de turism, interne sau internaţionale, sau pentru organizarea unor evenimente în timpul sezonului estival.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.