Oraşul Beijing are în vedere trecerea Didi Global sub controlul statului şi a propus ca firme administrate de guvern să investească în compania chineză de servicii transport public la cerere, potrivit Bloomberg News, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obiectivul central al propunerii autorităţilor oraşului Beijing este de a recâştiga controlul asupra uneia dintre cele mai mari corporaţii ale sale, şi în special asupra datelor pe care le deţine aceasta.

Autorităţile chineze şi-au înăsprit reglementările privind firmele de tehnologie în ultimul an, într-un efort de a îmbunătăţi concurenţa pe piaţă, prelucrarea datelor şi tratamentul aplicat angajaţilor.

Conform propunerii preliminare, unele companii din Beijing, inclusiv Shouqi Group, care face parte din grupul de stat Beijing Tourism Group, vor achiziţiona o participaţie la Didi, potrivit unor persoane neidentificate familiare cu problema.

Alte scenarii luate în considerare includ ca acest consorţiu să preia o participaţie nominală, însoţită de o aşa-numită ”acţiune de aur” cu putere de veto şi un loc de conducerea companiei.

Didi, autorităţile oraşului Beijing, Beijing Tourism Group şi Shouqi Group nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Reuters.

Acţiunile Didi au crescut în urma informaţiilor cu 6%, până la 9,34 de dolari americani.

Wall Street Journal a scris în iulie că Didi analizează să devină companie privată, pentru a calma îngrijorările Chinei cu privire la securitatea datelor şi pentru a compensa pierderile investitorilor de când s-a listat în Statele Unite.

Acest lucru a fost negat ulterior de Didi.

Aranjamentul acţiunii de aur luat în considerare pentru Didi ar fi similar cu o investiţie făcută de guvernul chinez în compania mamă a proprietarului TikTok, ByteDance, potrivit Bloomberg.

Datele corporative arată că guvernul chinez are participaţii de 1% la ByteDance şi Sina Weibo.

Didi se confruntă cu o investigaţie de securitate cibernetică efectuată de autorităţile chineze după oferta publică iniţială din New York efectuată în iunie.

Didi este controlat de echipa de management a cofondatorului Will Cheng şi a preşedintelui Jean Liu. SoftBank Group, Uber Technologies şi Alibaba sunt printre alţi investitori ai companiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.