Producătorul ChatGPT are în lucru un nou model lingvistic, care poate genera clipuri video pe baza comenzilor scrise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul model lingvistic text-to-video al companiei se numeşte Sora şi promite creaţii video realiste de până la 60 de secunde pe baza instrucţiunilor textuale.

Sora poate crea „scene complexe cu mai multe personaje, tipuri specifice de mişcare şi detalii exacte ale subiectului şi fundalului”, conform companiei americane.

Acesta poate înţelege modul în care obiectele „există în lumea fizică" şi generează personaje care exprimă emoţii convingătoare".

Pe lângă comenzile scrise, Sora mai poate genera video pornind de la o imagine statică şi poate, de asemenea, să completeze cadre pentru a extinde un video existent.

Deocamdată, Sora este accesibil doar unui număr limitat de artişti şi angajaţilor OpenAI. Aceştia din urmă evaluează încă nivelul daunelor şi riscurile pe care noul model lingvistic le poate prezenta dacă ajunge să fie folosit în scopuri necinstite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.