OMV Petrom anunţă că lansează Fundaţia OMV Petrom pentru a consolida contribuţia companiei în proiectele sociale. Fundaţia va dezvolta programe în domeniul educaţiei, mediului şi sănătăţii şi va aloca 2 milioane de euro pentru primul proiect, „Împreună, din prima zi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, a lansat astăzi Fundaţia OMV Petrom, pentru a construi programe şi a susţine investiţii sociale pe termen lung în România”, anunţă compania.

Rolul Fundaţiei OMV Petrom este de a veni cu soluţii care pot reduce decalajele sociale şi pot contribui la o viaţă mai bună pentru fiecare român. În acest sens, vor fi încheiate parteneriate strategice cu experţi, autorităţi naţionale şi locale, grupuri de iniţiativă şi alte părţi interesate. Fundaţia îşi propune să dezvolte programe pe termen lung care să producă o schimbare în mai bine, în trei domenii cheie pentru România: mediu, educaţie şi sănătate.

”În OMV Petrom, credem că putem construi un viitor mai bun pe baza acţiunilor de azi. Începând cu 2007, am alocat peste 80 de milioane euro pentru dezvoltarea de proiecte sociale în România. Astăzi, ducem implicarea noastră socială la nivelul următor şi lansăm Fundaţia OMV Petrom. O entitate a cărei misiune unică este de a contribui prin programele dezvoltate la o Românie mai bună, sustenabilă şi echitabilă. Iar noi vom sprijini constant acest demers prin finanţare şi expertiză”, spune Christina Verchere, CEO OMV Petrom.  

Fundaţia OMV Petrom a lansat astăzi primul său proiect, “Împreună, din prima zi”, care include trei arii cheie de intervenţie pentru a contribui la reducerea mortalităţii infantile din România: un fond în valoarea de 1 milion de euro, pentru proiecte gestionate de Organizaţia Salvaţi Copiii, pentru a creşte nivelul de echipare al maternităţilor din România; dotarea Spitalului de Copii Marie Curie din Bucureşti cu o unitate mobilă de terapie intensivă pentru nou-născuţi - prima unitate de acest fel din România; dotarea a 6 elicoptere SMURD cu incubatoare de ultimă generaţie, la standarde europene.

Dotarea Spitalului Marie Curie şi a elicopterelor SMURD se realizează cu ajutorul Asociaţiei Inima Copiilor.

“Nou-născuţii grav bolnavi sau prematuri au mare nevoie să fie îngrijiţi şi transportaţi în condiţii speciale. Suntem alături de ei şi de medicii care se luptă să îi salveze: “Împreună din prima zi”, primul proiect al Fundaţiei OMV Petrom, este dedicat terapiei intensive neonatale. Investim 2 milioane de euro pentru modernizarea secţiilor de terapie intensivă din maternităţile din ţară şi a sistemului de transport al nou-născuţilor bolnavi. Scopul nostru este să contribuim la reducerea ratei mortalităţii infantile din România, care este una din cele mai ridicate din UE”, spune Ana Maria Mihăescu, preşedintele Fundaţiei OMV Petrom.

Fundaţia OMV Petrom este o entitate distinctă şi independentă de operaţiunile companiei OMV Petrom. 

Activitatea Fundaţiei este coordonată de un consiliu format din şase membri. Preşedintele consiliului Fundaţiei OMV Petrom este Ana Maria Mihăescu. Experienţa acesteia include mandate de manager regional în cadrul International Finance Corporation, divizie a Băncii Mondiale. În sectorul non-profit, a fost implicată în programe ale unor asociaţii de renume, precum Salvaţi Copiii, Învăţaţi pentru România şi Asociaţia Prietenii Muzeului Naţional de Istorie a României.

Din comitetul de conducere mai fac parte: Şerban Toader, auditor financiar şi consultant independent, Daniela Chifan, directorul reprezentanţei Innovation Norway din România, Alina Petrescu, director comunicare şi sustenabilitate OMV Petrom, Cătălin Hristescu, director departament Management de Portofoliu din cadrul diviziei Gaze şi Energie OMV Petrom, şi Amalia Fodor, care este directorul executiv al Fundaţiei OMV Petrom.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a peste 780 benzinării, sub două branduri, OMV şi Petrom.  

Acţiunile OMV Petrom sunt tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori din Londra. OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,6% din acţiunile OMV Petrom, iar 28,4% sunt deţinute de persoane fizice şi juridice.  

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 35 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 - 2021. În aceeaşi perioadă, compania a investit circa 17 miliarde euro.   

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007 - 2021, compania a alocat peste 80 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.  
  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.