OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, a anunţat miercuri schimbări în directorat, astfel că un nou membru al directoratului responsabil pentru Downstream Gas va prelua mandatul începând cu 1 iulie, în timp ce Neil Anthony Morgan, membru al directoratului, responsabil pentru Downstream Oil, va demisiona la 30 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Potrivit deciziei din 26 aprilie 2018, Franck Neel a informat Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom că este pregătit să-şi preia mandatul începând cu 1 iulie 2018.  Consiliul de Supraveghere îi mulţumeşte Lăcrămioarei Diaconu - Pinţea pentru angajament şi contribuţia la succesul companiei şi îi urează toate cele bune pentru viitor”, arată un anunţ al companiei.

Totodată, Neil Anthony Morgan a informat Consiliul de Supraveghere despre demisia din funcţia de membru al directoratului responsabil pentru Downstream Oil, începând cu 30 noiembrie 2018, după un mandat de peste zece ani.

”Consiliul de Supraveghere îi mulţumeşte lui Neil Anthony Morgan pentru angajament şi contribuţia la succesul companiei şi îi urează toate cele bune pentru perioada rămasă din mandatul la OMV Petrom şi pentru viitor. Succesorul în această funcţie va fi anunţat ulterior”, mai informează compania.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 61 milioane bep în 2017. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârşitul lui martie 2018, sub două branduri, OMV şi Petrom. OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom.

Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra. OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 25,5 miliarde de euro plătiţi sub formă de taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 – 2017.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.