OMV Petrom (simbol bursier SNP), cel mai mare jucător pe piaţa energiei din România, a anunţat marţi numirea lui Johann Pleininger ca membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, ca urmare a renunţării lui Christopher Veit la mandatul de membru al Consiliului de Supraveghere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În conformitate cu prevederile art. 1537 aliniatul (1) din Legea societăţilor nr. 31/1990 şi ale art. 17.4 din Actul Constitutiv al OMV Petrom, Johann Pleininger a fost numit membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere începând cu data de 10 august 2019 şi până la următoarea Adunare Generală a Acţionarilor”, arată un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Johann Pleininger a studiat inginerie mecanică şi economică şi şi-a început cariera în OMV în anul 1977. În perioada 2007-2013 a fost membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea de Explorare şi Producţie.

Cel mai recent, a fost vicepreşedinte senior responsabil cu activitatea de Upstream din România, Austria, precum şi de dezvoltarea regiunii Mării Negre. Din 1 septembrie 2015 este membru al Directoratului OMV responsabil cu activitatea de Upstream (Explorare şi Producţie).

Începând cu1 iulie 2017, Pleininger a fost numit şi vicepreşedinte al Directoratului OMV.

OMV Petrom a realizat în primul semestru al anului un profit net de 1,975 miliarde lei, în creştere cu 53% faţă de perioada similară a anului trecut. Vânzările totale au urcat cu 15% în primele şase luni, la 11,32 milarde lei.

Numărul de angajaţi ai Grupului OMV Petrom a scăzut cu 5% la finalul lunii iunie, la 12.767.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 58,3 milioane bep în 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 792 benzinării, la sfârşitul lui martie 2019, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,639% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,998%, iar 18,352% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.