Firma de asigurări Omniasig, controlată de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a înregistrat anul trecut un avans de 10,9% a primelor brute subscrise, până la 1,08 miliarde lei (241 milioane euro), în contextul menţinerii indicatorii de solvabilitate în conformitate cu reglementările Solvency II, a anunţat compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), rezultatele anului 2016 plasează compania pe a doua poziţie în piaţa asigurărilor generale, cu o cotă de piaţă de 14,04% şi, în continuare, pe primul loc în piaţă, în funcţie de volumul total al despăgubirilor plătite, a anunţat compania.

”Compania a înregistrat în 2016 prime brute subscrise în valoare totală de 1,08 miliarde lei, în creştere cu 10,91% faţă de anul anterior şi un profit înainte de taxe de 20,68 milioane lei, conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare. De asemenea, Omniasig a plătit în 2016 despăgubiri totale de 566,45 milioane lei, în creştere cu 5,07% faţă de anul anterior”, se arată în comunicat.

Pe segmentul asigurărilor auto (Casco şi RCA), compania a înregistrat, cumulat pe cele două linii, prime brute subscrise de 740,12 milioane lei. Valoarea totală a despăgubirilor plătite pe segmentul asigurărilor auto a fost de 469,98 milioane lei, în creştere cu 8,30% comparativ cu anul 2015.

VIG a înregistrat un avans de 24,4% al primelor brute subscrise anul trecut în România, faţă de anul anterior, până la 533,4 milioane euro, acesta fiind cea mai mare creştere din cadrul grupului, după cea din ţările baltice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.