Olanda şi Canada au lansat miercuri un proiect pilot care permite pasagerilor să călătorească fără paşapoarte între cele două ţări, folosind în schimb identificarea digitală prin intermediul telefoanelor mobile, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul a fost lansat la aeroportul din Montreal.

Platforma numită Known Traveller Digital Identity va fi testată intern pe parcursul anului 2019, primele călătorii folosind acest sistem urmând să aibă loc la începutul anului 2020, potrivit Forumului Economic Mondial, care colaborează la acest proiect, alături de guvernele din cele două ţări.

”Până în 2030, călătoriile internaţionale cu avionul vor ajunge la 1,8 miliarde de pasageri, cu 50% mai mult faţă de 2016. Cu actualele sisteme, aeroporturile nu pot ţine pasul”, a spus Christoph Wolff, director pentru mobilitate la World Economic Forum.

Proiectul utilizează identităţile digitale interoperabile pentru verificarea călătorilor, a  explicat Wolff.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.