Oil Terminal Constanţa, operatorul terminalului petrolier de stat de la Marea Neagră, a raportat un profit net de 11,5 milioane lei în primele nouă luni, în scădere cu 24,9%, de la 15,3 milioane lei în perioada similară a anului trecut, arată datele transmise luni Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada ianuarie – septembrie, cifra de afaceri netă înregistrează o creştere cu 3,5% faţă de primele nouă luni din 2016, până la 120,9 milioane lei, generată de creşterea cu 2,9% a veniturilor din servicii prestate.

De asemenea, la 30 septembrie societatea Oil Terminal era implicată într-un număr de 84 procese aflate pe rolul instanţelor de judecată.

Pentru anul 2017 cheltuielile pentru investiţii sunt prevăzute în sumă de 25,38 milioane lei constituite la nivelul sursei de finanţare a investiţiilor, din care rambursări de credite pentru investiţii în sumă de 1,8 milioane lei, iar cheltuieli de investiţii în valoare de 23,5 milioane lei.

La 30 septembrie, nivelul înregistrat al cheltuielilor de investiţii a fost în sumă totală de 7,8 milioane lei, fiind mai mic cu 15,5% faţă de nivelul aprobat (9,33 milioane lei).

Cantităţile derulate de ţiţei şi alte produse petroliere s-au ridicat la 4,06 milioane tone, în scădere cu circa 6% faţă de perioada ianuarie-septembrie 2016.

La sfârşitul lunii septembrie, datoriile pe termen lung în sumă de 38,5 milioane lei au înregistrat o creştere cu 7,2% faţă de 31 decembrie 2016 (35,9 milioane lei) ca urmare a încheierii unui contract de credit pentru investiţii în valoare de 26,7 milioane lei încheiat cu Bancpost în data de 2 august 2017.

În perioada menţionată, datoriile totale sunt în cuantum de 59,59 milioane lei.

La 30 septembrie, acţiunile au fost tranzacţionate la valoarea de 0,1495 lei/acţiune (preţ de închidere).

De asemenea, la finalul primelor nouă luni ale anului societatea are înregistrate în sold provizioane în valoare totală de 1,91 milioane lei, în scădere cu 83,6% (9,77 milioane lei) faţă de 31 decembrie 2016, deoarece s-au anulat provizioanele pentru litigii în valoare de 7,65 milioane lei.

Companiat are aproape 950 de salariaţi.

Principalul acţionar este statul român prin Ministerul Energiei, deţinând 59,62% din capitalul social.

Oil Terminal Constanţa are o capacitate de depozitare de circa 1,5 milioane metri cubi şi este cel mai mare operator pe mare din portul Constanta, specializat în manipularea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide şi alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.

Principalii competitori pe piaţă internă ai Oil Terminal sunt: terminalul din Portul Midia, exploatat de Rompetrol Rafinare, terminalul Unicom-Oil Terminal din Galaţi, Frial SA Constanţa şi Minmetal SA Constanţa.

Societatea Oil Terminal este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 93,7 milioane lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.