O judecătoare din New Nork a cerut directorului general al Tesla, Elon Musk, şi Comisiei americane pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) să explice într-o declaraţie comună de ce ar trebui să aprobe acordul lor referitor la acuzaţiile de fraudă aduse şefului producătorului de automobile electrice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile Tesla au scăzut joi cu aproape 5% în urma informaţiei.

Judecătoarea Alison Nathan a spus că este o practică obişnuită pentru Tribunalul din districul sudic să solicite o declaraţie comună.

Tesla şi Musk au acceptat plata unei amenzi de câte 20 de milioane de dolari în cadrul acordului cu SEC, referitor la un proces de fraudă deschis după ce Musk a anunţat pe Twitter, pe 7 august, că vrea să retragă Tesla de la bursă şi că are finanţarea asigurată.

În cadrul acordului, Musk va demisiona din funcţia de preşedinte al Tesla, dar va rămâne director general.

SEC a acuzat că Musk a înşelat investitorii cu tweet-urile sale şi că de fapt nu avea nicio bază pentru afirmaţiile sale.

”Curtea are datoria să se asigure că acordul propus este corect şi rezonabil”, a scris judecătoarea Nathan în ordinul său.

Reprezentanţii SEC şi ai Tesla nu au răspuns imediat solicitărilor pentru comentarii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.