O emisiune de drepturi de preemţiune a Lufthansa, de 2,14 miliarde de euro, a atras un sprijin puternic din partea investitorilor, oferind un motiv de optimism companiilor din sectorul călătoriilor care vor să depăşească efectele crizei provocate de Covid-19, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a anunţat miercuri că emisiunea sa de drepturi a fost subscrisă în proporţie de 98,36% de către investitori şi că restul acţiunilor vor fi plasate în curând pe piaţa deschisă.

Banii vor fi folosiţi pentru rambursarea unei părţi din ajutorul guvernamental de 9 miliarde de euro primit de compania anul trecut pentru a putea traversa pandemia de Covid-19, care a avut ca efect preluarea unei participaţii la grup de către Fondul de Stabilizare Economică.

Lufthansa este una dintre cele câteva companii aeriene şi de călătorii care au atras numerat şi intenţionează să obţină fonduri pentru a rezista în cea mai sdificilă perioadă din ultimele două decenii.

Compania britanică easyJet a finalizat recent o emisiune de drepturi în valoare de 1,2 miliarde de lire sterline, în timp ce grupul de turism TUI intenţionează să lanseze în următoarele săptămâni o emisiune de drepturi de 1,1 miliarde de euro. Air France îşi analizează opţiunile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.