O delegaţie a transportatorilor care protestează miercuri în Piaţa Victoriei a fost primită la Guvern de ministrul Consultării Publice şi al Dialogului Social, Gabriel Petrea. Aproximativ 600 de taxiuri, 90 de microbuze şi 800 de persoane s-au strâns în faţa sediului Guvernului la ora 10.00, la protestul transportatorilor împotriva Uber şi a pirateriei din domeniul transportului de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Taximetriştii sunt cei mai numeroşi participanţi la protest, ei solicitând în principal interzicerea Uber, măsuri mai dure împotriva pirateriei din domeniul transportului de persoane şi majorarea tarifului taxiurilor din Bucureşti.

Circulaţia rutieră este restricţionată pe Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piata Victoriei, urmând a se restricţiona şi până la Piaţa Presei Libere, gradual, în funcţie de numărul de participanţi. Protestul a fost anunţat marţi dimineaţă de cătret transportatorii şi taximetriştii care fac parte din Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Protestele sunt organizate în faţa sediului Guvernului împotriva a ceea ce transportatorii numesc pirateria de pe piaţă, desfăşurată în special prin cadrul platformei Uber, a anunţat marţi confederaţia, care mizează pe participarea la proteste a circa 6.000 de taxiuri, autobuze şi microbuze.

Protestele au fost autorizate luni de Primăria Capitalei şi se vor desfăşura miercuri şi joi între orele 9.30 şi 21.00. "În cele două zile de protest, 26 şi 27 aprilie, transportatorii participanţi la protest nu vor efectua nicio cursă. Ne cerem scuze pentru disconfortul pe care-l vom crea clienţilor noştri, locuitorilor din Ilfov, care nu vor mai avea mijloace de transport în zilele de protest, şi bucureştenilor", a precizat confederaţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.