O comisie a Camerei Reprezentanţilor a dat marţi în judecată Trezoreria şi Serviciul pentru Venituri Interne (IRS) din Statele Unite, pentru a obţine declaraţiile fiscale ale preşedintelui Donald Trump, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia pentru fiscalitate (House Ways and Means Committee) din Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, a înregistrat procesul la Tribunalul Districtual al Districtului Columbia, în urma refuzului Departamentului Trezoreriei de a oferi informaţii privind taxele plătite de preşedintele republican.

”Refuzând să îşi respecte statutul, pârâţii au efectuat un atac extraordiar împotriva autorităţii Congresului de a obţine informaţiile necesare pentru supravegherea Terezoreriei, a IRS şi  legislaţiei fiscale în numele poporului american”, se arată în reclamaţie.

Preşedintele comisiei pentru fiscalitate, Richard Neal, a afirmat în luna mai că se consultă cu avocaţi în privinţa punerii în aplicare a citaţiei sale pentru obţinerea declaraţiilor fiscale ale lui Trump.

Comisiile din Congres care îl investighează pe Trump şi administraţia sa au lucrat pentru a pune în aplicare citaţiile, după eforturi ale Casei Albe de a împiedica anchetele împotriva acestora.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.