CFR Infrastructură anunţă, luni, că o asociere de firme Austria şi România a depus ofertă pentru reconstrucţia Viaductului Cârcea, grav avariat după ce un tren a deraiat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”SRCF Craiova a primit o ofertă la procedura de licitaţie pentru reconstrucţia şi repararea Viaductului Cârcea, situat pe linia CF Videle - Orşova, grav avariat în 2018, după deraierea unui tren privat de marfă”, a transmis, luni, CFR Infrastructură.  

Sursa citată a precizat că obiectivul este proiectarea şi execuţia lucrărilor de reconstrucţie şi reparare a Viaductului Cârcea, consolidarea infrastructurii pe ambele fire, montarea tablierelor 1, 2 şi 3 noi pe firul I, execuţia căii pe firul I şi lucrări la instalaţiile aferente firului I. 

Asocierea STRABAG SRL – METABET CF SA a depus oferta, valoarea estimată a lucrării fiind de 59,4 milioane lei, sursa de finanţare fiind bugetul de stat.  

Termenul contractual este de 26 de luni pentru proiectare, obţinere avize şi execuţie lucrări.  

În 12 august 2018, mai multe vagoane ale unui tren de marfă încărcat cu produse petroliere au căzut de pe un viaduct care s-a rupt pe o porţiune, în localitatea Cârcea din judeţul Dolj.  

Raportul preliminar al incidentului a arătat că mecanicul de locomotivă nu a respectat semnalele luminoase de oprire, continuând să meargă pe o linie aflată în reparaţii, care nu avea şine.  

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.