Nvidia şi University of Florida s-au asociat pentru a construi cel mai rapid super-computer bazat pe inteligenţă artificială destinat educaţiei superioare, a anunţat marţi producătorul de cipuri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul în valoare de 70 de milioane de dolari include un cadou de 25 de milioane de dolari din partea companiei, care include hardware, software şi training, pe lângă 45 de miloane de dolari din partea universităţii şi a fondatorului Nvidia, Chris Malachowsky, care a absolvit University of Florida.

Universitatea va îmbunătăţi şi un super-computer existent, HiPerGator, cu cipuri Nvidia, care va deveni funcţional la începutul anului 2021.

Nvidia este de mult timp furnizoare de cipuri de grafică pentru computere personale, care fac jocurile video mai realiste, dar cercetătorii folosesc cipurile companiei şi în centrele de date, pentru a accelera activităţile bazate pe inteligenţă artificială, cum ar fi învăţarea computerelor să recunoască imagini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.