Numărul de locuinţe terminate în România a urcat în primele trei luni din acest an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 1,9%, la 10.273, cele mai mari creşteri fiind înregistrate în regiunile de dezvoltare Vest şi Nord-Vest, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe medii de rezidenţă, în primul trimestru al acestui an, cele mai multe locuinţe au fost construite în mediul urban (55,7%).

Repartiţia pe fonduri de finanţare a locuinţelor terminate relevă faptul că numărul locuinţelor terminate din fondurile private a crescut cu 307 locuinţe, iar numărul locuinţelor terminate din fondurile publice a scăzut cu 118 locuinţe.

Distribuţia în profil regional evidenţiază o creştere a numărului locuinţelor terminate în Vest (+588 locuinţe), Nord Vest (+324), Sud-Muntenia (+266) şi Bucureşti-Ilfov (+111).

Scăderi s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord – Est (-408 locuinţe), Centru (-303), Sud – Est (-216) şi Sud-Vest Oltenia (-173).

În anul 2017 au fost terminate, în România, 53.301 locuinţe, în creştere cu 1.095 locuinţe faţă de anul anterior.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.