Peste cinci milioane de companii îşi fac lunar publicitate pe Facebook, iar compania îşi va actualiza serviciile în domeniul publicităţii pentru a atrage mai multe companii mici pe platforma sa mobilă, a afirmat directorul operaţional Sheryl Sandberg, într-un interviu acordat Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sandberg a spus că numărul de clienţi pentru publicitate este important şi arată că există încă spaţiu de creştere.

Facebook a anunţat în septembrie că are 4 milioane de clienţi care se promovează pe Facebook, iar în martie 2016 numărul acestora era de 3 milioane.

Numărul de utilizatori ai reţelei de socializare a Facebook este de 1,9 miliarde.

Facebook concurează cu Google, divizie a Alphabet, pentru poziţia dominantă pe piaţa digitală a publicităţii.

Cei doi giganţi ai Internetului vor atrage în 2018 aproximativ 46% din cheltuielile pentru publicitate online, potrivit firmei de cercetare a pieţei eMarketer.

Majoritatea acestor cheltuieli sunt făcute de branduri mari, dar, pentru a atrage companiile mai mici, Facebook a creat instrumente ca cele pentru ţintirea audienţei, un studio mobil de design şi cursuri online, disponibile deocamdată în 10 limbi.

Între cele 5 milioane de companii care cumpără spaţiu publicitar pe Facebook, cele mai mari industrii sunt cele de comerţ electronic, divertisment şi media şi retail, potrivit companiei.

Circa 75% dintre aceste companii sunt din afara Statelor Unite, iar pieţele cu cea mai mare creştere sunt India, Thailanda, Brazilia, Mexic şi Argentina.

Aproape 50% dintre spoturile publicitare sunt destinate dispozitivelor mobile, ceea ce arată importanţa în creştere a utilizării smartphone-urilor pentru viitorul Facebook.

Peste 90% dintre utilizatorii Facebook accesează reţeaua prin dispozitive mobile, iar publicitatea mobilă reprezintă 84% din veniturile din publicitate ale companiei, potrivit datelor publicate în februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.