Un număr foarte mare de expozanţi, precum şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi centrale participă, zilele acestea, la a doua ediţie a SMART ENERGY Expo, eveniment care a început joi şi se încheie duminică, desfăşurându-se la Pavilionul Expoziţional Constanţa. Printre temele de dezbatere se numără sursele nerambursabile de finanţare pentru eficienţa energetică, digitalizarea şi mobilitatea urbană durabilă, tranziţia energetică în domeniul public, eficienţa energetică şi eficientizarea costurilor companiilor, precum şi securitatea energetică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„La eveniment, care a devenit deja o platformă internaţională de promovare a business-urilor româneşti din domeniul energiei inteligente, participă un număr impresionant de expozanţi, precum şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi centrale. Produse şi soluţiile din domeniul energiei regenerabile, componente pentru sisteme fotovoltaice, panouri fotovoltaice, invertoare, contoare, staţii de încărcare pentru maşini electrice, soluţii pentru iluminat şi alimentare cu energie electrică, independente de reţeaua convenţională, care să eficientizeze consumul, toate acestea vor fi prezentate în cadrul SMART ENERGY Expo 2023. De asemenea, evenimentul găzduieşte dezbateri pe teme precum sursele nerambursabile de finanţare pentru eficienţa energetică, digitalizarea şi mobilitatea urbană durabilă, tranziţia energetică în domeniul public, eficienţa energetică şi eficientizarea costurilor companiilor, securitatea energetică”, se arată într-un comunicat dat publicităţii vineri de către organizatori. 
„După succesul de anul trecut al SMART ENERGY Expo, suntem foarte bucuroşi să vedem că, la ediţia aceasta, interesul din zona de business a crescut şi mai mult. Pe lângă participarea în număr mare a expozanţilor, ceea ce ne atrage atenţia la ediţia din acest an sunt soluţiile inovatoare propuse de ei pentru folosirea energiei regenerabile şi buna implementare a acestor soluţii atât în rândul consumatorilor casnici şi privaţi, cât şi în rândul instituţiilor publice”, a declarat preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa, Ana-Maria Vătămanu.
Conform acesteia, scopul dezbaterilor este identificarea celor mai bune soluţii pentru atingerea obiectivelor de decarbonare stabilite atât la nivelul Uniunii Europene, cât şi prin Strategia Naţională de Dezvoltare Durabilă a României 2030 
A  doua ediţie a SMART ENERGY Expo este organizată de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa împreună cu Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa, Asociaţia pentru Dezvoltare Regională şi Politici Europene şi Consiliul Judeţean Constanţa. Evenimentul se încheie în data de 28 mai.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.