Noul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Nicolae Stan, a dispus analizarea activităţii din ultimul an a Direcţiei Generale a Vămilor şi a Direcţiilor Regionale Vamale din cadrul instituţiei fiscale, pentru a descoperi cauzele care au dus la creşterea contrabandei cu ţigarete, a anunţat luni ANAF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Şeful ANAF promite că, la finalizarea verificărilor, instituţia va transparentiza măsurile dispuse.

"Contrabanda cu ţigări aduce pierderi majore economiei naţionale, iar bugetul consolidat al statului are de suferit. Vom intensifica acţiunile de combatere a traficului ilicit cu ţigarete. Simultan,vom declanşa o operaţiune de verificare a tuturor birourilor teritoriale vamale, urmând a lua măsurile legale care se impun în fiecare caz", a spus Stan, citat în comunicat.

Bogdan Nicolae Stan a fost numit în funcţia de preşedinte al ANAF în 13 ianuarie, anterior el îndeplinind, temporar, funcţia de director general adjunct în cadrul Direcţiei Generale Monitorizare, Control şi Antifraudă din CNAS.

Un studiu publicat msăptămâna trecută de compania de cercetare Novel Research şi finanţat de companii din industria tutunului a arătat că ţigările provenite din contrabandă au ajuns în 2016 la 16,8% din piaţa totală a ţigărilor din România, în creştere de la 16% în 2015.

Aproape jumătate dintre ţigări provin din contrabandă în judeţele din Moldova, care se învecinează cu Republica Moldova şi Ucraina, ţări în care ţigaretele costă mult mai puţin decât în România.

Nivelul contrabandei din 2016 este cel mai ridicat din 2011 până în prezent.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.