Mihaela Cuturescu a fost numită în funcţia de CEO al companiei Alpin 57 Lux, producător român de îngheţată cu sediul în Sebeş, judeţul Alba, care comercializează brandurile Transalpina, Fulg de Nea, Polar şi Sandwich.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începând cu 17 noiembrie 2021, Mihaela Cuturescu a fost numită în funcţia de CEO al companiei Alpin 57 Lux, producător român de îngheţată cu sediul în Sebeş, judeţul Alba. Anterior, ea a ocupat pozitia de CFO al Alpin 57 Lux”, a informat compania.

Compania a fost înfiinţată în 1994, Alpin 57 Lux fiind printre jucătorii tradiţionali în segmentele de îngheţată, produse congelate şi de patiserie. Alpin 57 Lux are peste 500 de angajaţi şi produce peste 100 de sortimente de produse, sub 10 branduri, printre care cele mai populare sunt îngheţata premium Transalpina, brandul de îngheţată Fulg de Nea, îngheţata cu număr redus de calorii Suplette şi mărci de îngheţată pentru copii, cea mai cunoscută fiind Tedi (brand cu licenta, aparţinând Maspex Group Polonia).

Din 2016, Alpin 57 Lux face parte din grupul internaţional Food Union Group, jucător european important în industria de îngheţată şi produse lactate.

 „Am multe planuri să continui transformarea, precum şi energie şi determinare pentru acest nou capitol. Cred că trebuie să ne valorificăm punctele forte pe care le avem ca producător român cu tradiţie de lungă durată, dar să şi avem curajul să inovăm în permanenţă, în acest domeniu plin de viaţă şi efervescenţă”, declară Mihaela Cuturescu, CEO Alpin 57 Lux parte a grupului de companii Food Union.

Mihaela Cuturescu are o experienţă de peste 15 ani în corporate finance. În ultimii 10 ani, a fost manager transaction advisory services la EY (Ernst&Young) România, acumulând experienţă în servicii de analiza diagnostic, finanţe corporative şi  audit financiar extern în domenii ca: sănătate, energie şi utilităţi, bunuri industriale, telecom sau FMCG. În 2016, an în care Alpin 57 Lux a fost preluată de trustul Food Union, aceasta a devenit CFO în cadrul companiei. 

„Mihaela Cuturescu a fost prezentă la fiecare pas al poveştii Alpin 57 Lux, de la preluarea de către grupul Food Union. De-a lungul anilor, am reuşit să aducem schimbări majore în organizaţie pentru a ţine pasul cu mediul de afaceri şi piaţa locală”, adaugă Normunds Stanevics, CEO al Food Union Group din Europa.

Alpin 57 Lux este una dintre cele mai mari companii de îngheţată din România. Înfiinţată de Ioan Istrate ca afacere de familie, în 1994, compania a fost preluată de Food Union în 2016. Cu zeci de ani de experienţă, Alpin 57 Lux este unul dintre jucătorii de top în industria îngheţatei, produselor de patiserie şi în segmentul de legume congelate. Alpin 57 Lux are peste 500 de angajaţi şi produce peste 100 de sortimente de produse, sub 10 branduri, printre care cele mai populare sunt sortimentele de îngheţată premium Transalpina, Fulg de Nea, mărcile de îngheţată Polar şi Sandwich, îngheţata fără zahăr adăugat, cu număr redus de calorii Suplette şi mărci de îngheţată pentru copii precum Tedi (marca licenţiată, deţinută de Maspex Group Poland). Din 2001, Alpin 57 Lux a început producţia şi distributia unei game variate de produse de patiserie şi brutărie, care împreună cu legumele congelate cumulează aproximativ 20% din vânzările totale ale lui Alpin 57 Lux.

Alpin 57 Lux îşi desfăşoară activitatea în fabrica din Sebeş, judeţul Alba.

Fondatorul Alpin57Lux, Ioan Istrate, rămâne în companie, în calitate de membru non executiv în Consiliul de Administraţie.

Food Union este lider în industria de bunuri de larg consum, dezvoltând mărci locale şi oferind produse în Europa, Belarus, Rusia, China şi Asia Pacific. Food Union este principalul producător de îngheţată în Ţările Baltice şi Danemarca, iar în Norvegia, România, Rusia şi Belarus deţine o poziţie solidă.

Food Union Group este un jucător dinamic în sectorul european de producţie şi prelucrare a produselor lactate. Strategia grupului a fost de a achiziţiona şi dezvolta mărci naţionale de top din întreaga Europă. Grupul este format din două dintre cele mai mari companii de produse lactate şi îngheţată din Letonia – Rīgas piena kombināts şi Valmieras piens. Grupul include cel mai mare producător de îngheţată din Estonia şi Lituania - Premia TKH şi Premia KPC, cel mai mare producător danez de îngheţată - Premier Is, precum si compania daneză de livrare a înghetatei la uşă - Hjem Is, compania de îngheţată din Norvegia – Isbjør, dar şi compania de livrare a îngheţatei la uşă - Den Norske Isbilen,  producătorul român de îngheţată Alpin57Lux, compania de îngheţată din Belarus  - Ingman Ice Cream şi cel mai mare producător de îngheţată din Rusia - Khladokombinat. Grupul Food Union este susţinut de compania de investiţii Meridian Capital Limited din Hong Kong şi de PAG, una dintre cele mai mari firme de capital privat din Asia.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.