ELCEN anunţă că, joi, o avarie survenită în reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica a produs impact imediat asupra instalaţiilor de producere a energiei electrice şi termice din cadrul CET Progresu, conducând la oprirea forţată a centralei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”ELCEN susţine demersurile reprezentanţilor Termoenergetica de a reduce cât mai mult posibil efectele acestei avarii asupra consumatorilor arondaţi şi în coordonare cu Termoenergetica, se identifică la acest moment soluţia optimă de asigurare a unui regim de funcţionare corespunzător, atât pe parte de producţie, cât şi pe parte de transport şi distribuţie”, a transmis, joi, compania, într-un comunicat de presă.

ELCEN a precizat că are capacitatea tehnică de a porni CET Grozăveşti aflată în stadiul ”de rezervă” şi de a livra din această centrală agentul termic către acele zone din reţeaua de termoficare convenite de comun acord cu Termoenergetica în vederea furnizării apei calde către consumatori. ”Distribuţia şi transportul agentului termic către consumatori vor fi gestionate de Termoenergetica în funcţie de capacitatea de preluare de către această companie a agentului termic produs de ELCEN în celelalte CET-uri”, a mai transmis ECLEN.

CET Progresu fusese repornită în cursul zilei de miercuri, după o avarie care a dus la oprire.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.