Grupul olandez NN, lider pe segmentul poliţelor de viaţă din România, a anunţat joi că îşi extinde activitatea prin intrarea pe piaţa asigurărilor generale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

NN este prezent pe piaţa asigurărilor de viaţă din România începând cu anul 1997 şi deţinea la finele anului trecut o cotă de 36,58%.

”NN România anunţă astăzi planuri de extindere a activităţii prin intrarea pe piaţa asigurărilor generale. NN România a obţinut, pe 15 iulie, avizul din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru înregistrarea entităţii juridice care va opera noua linie de business, conform cadrului legislativ existent. Procesul complet de autorizare de funcţionare este aşteptat să se încheie în toamna acestui an”, a anunţat joi compania.

NN este cea mai mare companie de asigurări de viaţă şi pensii private din România şi are în portofoliu asigurări de viaţă şi de sănătate şi pensii.

”Prin accesarea unui nou segment de piaţă, NN România îşi extinde portofoliul de produse pentru a răspunde mai bine nevoilor clienţilor, oferindu-le şi asigurări generale, cu excepţia asigurărilor auto. NN va anunţa planurile detaliate pentru noua linie de business şi tipurile de asigurări generale care vor intra în oferta companiei odată cu lansarea oficială în acest segment, planificată până la finalul acestui an”, arată compania.

Piaţa asigurărilor generale şi de viaţă din România a atins anul trecut aproximativ 11 miliarde lei, în creştere cu peste 8% faţă de anul 2018. Volumul total al primelor subscrise pentru asigurările generale a fost de 8,72 milioane de lei, în creştere cu 8,5% faţă de 2018.

Cu o cotă de 36,58% în 2019, de la 36,73% în anul precedent, NN Asigurări de Viaţă (fostă ING Asigurări de Viaţă) este cel mai mare asigurător de profil din România. A subscris în 2019 prime de 825,17 milioane de lei, de la 771,1 milioane de lei în anul precedent. Principalii concurenţi ai companiei sunt BCR Asigurări de Viaţă şi BRD Asigurări de Viaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.