NN Asigurări a încheiat prima jumătate a acestui an cu o creştere de 3,6% a primelor brute subscrise, până la 319,7 milioane de lei, anunţă compania. Profitul brut al liderului pieţei locale de asigurări de viaţă a atins 8,6 milioane de lei, cu 22,7% mai mult faţă de perioada similară din 2015.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primele şase lui ale acestui an au adus pentru NN România rezultate în creştere pe toate liniile de business pe fondul interesului tot mai mare al clienţilor pentru asigurarea sănătăţii lor şi a celor dragi, precum şi pentru planurile financiare de protecţie şi economisirea pentru viitor prin intermediul pensiilor private.

“Până la finalul lunii iunie, unul din cinci clienţi noi a ales asigurarea de sănătate NN. Mai mult, trecând la segmentul asigurărilor de viaţă, numărul celor care au achiziţionat o asigurare  cu componentă de protecţie a crescut cu 35% în primul semestru din 2016 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Iar numărul românilor care economisesc pentru viitor prin intermediul unei pensii private facultative a depăşit 170.000, cu 9% mai mult decât în prima jumătate din 2015.”, a declarat Marius Popescu, director general NN Asigurări de Viaţă.

NN Asigurări de Viaţă a administrat active financiare în valoare de 3,1 miliarde de lei în primul semestru din 2016, în creştere cu 6,7% faţă de nivelul de 2,9 miliarde de lei din primele şase luni din anul precedent.

Valoarea primelor brute subscrise a fost de 319,7 milioane de lei în primul semestru al acestui an, cu 3,6% mai mare faţă de primele şase luni din 2015.

Prima brută medie de asigurare pentru contractele încheiate în perioada ianuarie – iunie 2016 a fost de aproximativ 1.805 lei, nivel comparabil cu cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Suma asigurată medie a fost de 74.569 lei în primul semestru al acestui an, în creştere cu 36% faţă de primele şase luni din 2015. 

NN Asigurări de Viaţă a plătit asiguraţilor un volum al indemnizaţiilor pentru evenimente asigurate de 16,8 milioane de lei în perioada ianuarie - iunie a acestui an, comparabil cu nivelul din perioada similară a anului precedent.

Pentru poliţele ajunse la finalul perioadei contractuale, NN a plătit clienţilor în primul semestru al acestui an 57,1 milioane de lei, cu 12,5% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2015.

În acelaşi timp, valoarea plătită pentru contractele răscumpărate sau reziliate în perioada ianuarie-iunie 2016 a scăzut cu aproape 4%, până la 82,7 milioane de lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Asigurarea de sănătate a însumat 19% din numărul total de poliţe de asigurare vândute de NN în primele şase luni din 2016. Clienţii, cu vârsta medie de 29 de ani, plătesc o primă brută medie anuală în valoare de 1.234 de lei pentru a beneficia de soluţia completă, flexibilă şi personalizabilă, de protecţie a sănătăţii în situaţii neprevăzute care presupun spitalizare sau intervenţie chirurgicală ca urmare a îmbolnăvirii sau accidentelor.

Coeficientul de lichiditate al NN Asigurări de Viaţă a fost de 4,43 la finalul primului semestru din 2016.

Profitul brut al NN Asigurări de Viaţă s-a cifrat la 8,6 milioane de lei în primul semestru din 2016, cu 22,7% mai mult faţă de perioada similară din 2015. Valoarea include cheltuielile excepţionale realizate ca parte a procesului de rebranding, investiţiile realizate pentru lansarea asigurării de sănătate, precum şi provizionul tehnic constituit pentru pensiile private facultative.

Profitul obţinut din activitatea curentă, fără a lua în calcul toate aceste elemente, a fost de 23,6 de milioane de lei, în creştere cu 28,8% comparativ cu primele şase luni ale anului trecut.

Pe segmentul pensiilor facultative, NN Asigurări de Viaţă a înregistrat în primul semestru din 2016 active administrate în beneficiul participantilor în valoare de 677,5 milioane de lei, cumulat pentru fondurile NN Activ şi NN Optim, în creştere cu 21,3% faţă de perioada similară a anului trecut, reprezentând o cotă de piaţă de 49,9%, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Numărul de participanţi la cele două fonduri facultative din administrarea NN Asigurări de Viaţă a fost de 170.838 la finalul lunii iunie 2016, cu 9,2% mai mult decât în perioada similară a anului precedent, compania având o cotă de 42,8% din piaţă în funcţie de participanţi, potrivit ASF.

Aproape 40% dintre angajaţii care au decis să înceapă să economisească suplimentar pentru pensie în perioada ianuarie-iunie 2016 au optat pentru NN Activ sau NN Optim.

Participanţii la fondul de pensii facultative cu grad de risc dinamic (NN Activ) au economisit, în medie, 115 lei în primul semestru din 2016, cu 5,5% mai mult faţă de nivelul de 109 lei din perioada similară a anului trecut.

Contribuţiile medii lunare la fondul de pensii facultative cu grad de risc echilibrat (NN Optim) au fost de 119 lei pe lună în perioada ianuarie-iunie a acestui an, cu 3,5% mai mult faţă de 115 lei pe lună în primele şase luni din 2015.

Fondurile administrate de NN Asigurări de Viaţă au continuat să înregistreze performanţe peste media pieţei. Astfel, de la înfiinţare, în 2007, şi până la finalul lunii iunie 2016, fondul cu grad de risc dinamic NN Activ a obţinut o performanţă anualizată de 7,52%, iar fondul cu grad de risc echilibrat NN Optim a avut o performanţă anualizată de 8,15%, faţă de o medie anualizată a tuturor fondurilor din piaţă de 7,06%, arată caleculele NN pe baza statisticilor ASF.

“Pensiile private obligatorii au avut o evoluţie bună în primele şase luni din 2016, înregistrând creşteri de două cifre la nivelul activelor administrate şi al contribuţiilor medii lunare, precum şi un avans susţinut al numărului de participanţi. Tendinţele din economie şi climatul actual au determinat, însă, o uşoară schimbare a strategiei de administrare a activelor. Astfel, NN Pensii a investit mai conservator, diminuând uşor în ultimele luni expunerea în acţiuni în favoarea instrumentelor caracterizate de o evoluţie stabilă şi risc mai scăzut cu obiectivul de răspunde la o potenţială creştere a volatilităţii pieţelor”, a declarat directorul general al NN Pensii, Raluca Ţintoiu.

Pe segmentul pensiilor private obligatorii, activele nete administrate de NN Pensii la finalul lunii iunie 2016 s-au cifrat la 10,1 miliarde de lei, în creştere cu 26,3% faţă de nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut, reprezentând o cotă de piaţă în funcţie de active de 36,8%, conform datelor ASF.

Numărul participanţilor la fondul administrat privat de NN Pensii are o evoluţie stabilă, depăşind 1,9 milioane la finalul primului semestru al acestui an, cu 2,5% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2015, reprezentând 28,5% din numărul total de participanţi din piaţa pensiilor private obligatorii.

Participanţii NN Pensii au avut o contribuţie medie brută lunară de 136 lei în primele şase luni din 2016, cu 12,4% mai mult faţă de nivelul de 121 lei din primul semestru al anului trecut.

În primul semestru din 2016, portofoliul investiţional al NN Pensii a fost compus la finalul primelor şase luni ale anului din titluri de stat (65,8%), acţiuni listate (16,2%), depozite bancare (7,3%), precum şi fonduri mutuale şi obligaţiuni corporative, municipale şi supranaţionale (în total 10,7%), potrivit ASF.

Fondul de pensii administrat privat de NN a realizat din mai 2008 şi până la finalul lunii iunie 2016 o performanţă anualizată de 9,99%, media anualizată a tuturor fondurilor din piaţă fiind de 9,49%, informează compania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.