NN Asigurări a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu active de circa 14,9 miliarde lei administrate în România, din care 11 miliarde pe pilonul II, al pensiilor private obligatorii, arată datele publicate joi de grupul olandez.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

NN avea, la finalul luni septembrie, active de 3,2 miliarde lei pe segmentul asigurărilor de viaţă, de 728,2 milioane lei pe pilonul III, al pensiilor facultative, şi de 11 miliarde lei pe pilonul II, al pensiilor private obligatorii.

"Planurile de economisire au fost cele mai căutate produse de asigurare anul acesta, însumând alături de produsul de sănătate mai mult de 40% din business. Totodată, pensiile facultative au avut o creştere de aproape 25% a activelor şi de 8,6% a numărului de participanţi, iar 42% dintre angajaţii care au început să economisească voluntar pentru pensie în primele nouă luni din acest an au optat pentru unul dintre cele două fonduri administrate de NN”, a declarat directorul general NN Asigurări de Viaţă, Marius Popescu.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, NN şi-a mărit cu 8,5% activele administrate în România în ultimul an, la 3,2 miliarde lei la finalul lunii septembrie.

Compania a înregistrat în primele nouă luni din acest an prime brute subscrise de 481 milioane de lei din asigurări de viaţă, în creştere de 4,4% faţă de nivelul din acelaşi interval din 2015.

"Prima brută medie de asigurare pentru contractele încheiate în perioada ianuarie - septembrie 2016 este de 1.809 lei, cu 2,4% mai mare faţă de nivelul de 1.766 lei din 2015", a precizat NN.

Pe segmentul pensiilor facultative - pilonul III -, activele gestionate de NN au urcat cu 24,9% în perioada septembrie 2015 - septembrie 2016, la 728,2 milioane lei. 

NN este lider detaşat pe pilonul III de pensii, cu o cotă de piaţă de 50,2% la finalul lunii septembrie, având 173.300 de clienţi în România.

Principala afacere rămâne pilonul II, al pensiilor private obligatorii, la care angajaţii sunt obligaţi să contribuie cu 5,1% din venituri în acest an, faţă de 5% în 2015.

"NN Pensii administrează active nete în valoare de 11 miliarde de lei, arată datele valabile la finalul lunii septembrie 2016, în creştere cu 28,6% comparativ cu nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut, echivalent cu o cotă de piaţă în funcţie de active de 36,7%" , a precizat compania.

NN este lider de piaţă şi pe pilonul II de pensii, în condiţiile în care are 1,8 milioane de clienţi, adică 28,45 dn numărul total de participanţi.

Fondul de pensii administrat de NN pe pilonul II a realizat din mai 2008 şi până la finalul lunii septembrie 2016 o performanţă de 10,1% pe an, în medie, peste media tuturor fondurilor din piaţă, de 9,6% pe an, potrivit companiei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.