Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, susţine că Termoenergetica a fost un eşec de la momentul înfiinţării sale, datoriile sale fiind de o jumătate de miliard de lei către Elcen şi a precizat că directorul acestei companii va fi schimbat din funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicuşor Dan a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că se pregăteşte o iarnă grea pentru  bucureşteni în legătură cu serviciul de încălzire şi căldură pentru ca PSD să dea vina pe noua administraţie că nu este în stare să rezolve problemele Capitalei.

“În mod deliberat se pregăteşte o iarnă grea pentru bucureşteni în ceea ce priveşte serviciul de încălzire şi de căldură tocmai pentru ca în stilul bine cunoscut PSD-ul să dea vina pe noua adminsitraţie că nu e în stare să rezolve problemele oraşului. (…) Bucureştiul va avea trei mari probleme în zilele imediat următoare: criza medicală, criza căldurii şi a apei calde şi criza financiară. Când m-am referit de iarna grea, m-am referit la criza căldurii şi apei calde pentru că acolo este nevoie de nişte măsuri preliminare, de nişte stocuri de materiale, e nevoie detectoare, e nevoie de pregătirea unor echipe de intervenţie şi nu am informaţii că lucrurile astea se întâmplă în momentul ăsta”, a spus primarul ales al Capitalei.

El a afirmat că, după ce va fi constituit Consiliul General, va fi schimbată componenţa Adunării Generale a Termeenergetica şi va fi înlocuit şi directorul acesteia.

“Bucureştiul are un primar în funcţie care coordonează toate serviciile locale şi am evitat să interacţionez cu structuri din subordinea primăriei tocmai pentru că a evita încă un conflict mediatic steril şi inutil cu fostul primar. Termoenergetica este o companie a Primăriei, a municipalităţii acolo există o adunare generală care este constituită în mare parte din consilierii generali, care numeşte un Consiliu de Administraţie care la rândul lui numeşte un director executiv. Imediat ce Consiliul General va fi constituit noua majoritate va schimba componenţa Adunării Generale, deci ulterior a Consiliului de Administraţie  şi a directorului Termoenergetica”, a explicat Nicuşor Dan.

Întrebat ce are să îi reproşeze directorului Termoenergetica, primarul ales al Capitalei a spus: “La întrebarea asta trebuie să îi întrebaţi pe sutele de mii de bucureşteni care nu au avut apă caldă vara asta şi mulţi dintre ei care nu au căldură zilele astea. Termoenergetica a fost un eşec de la momentul înfiinţării sale, un eşec pe partea financiară, datoriile sale sunt undeva la jumătate de miliard de lei către Elcen, un eşec pe ceea ce înseamnă reparaţii la infrastructură şi schimbarea infrastructurii şi cei 680 de metri pe care i-au raportat, asta a fost rezultatul lor. Şi al treilea lucru care ţine mai mult de Primărie decât de Termoenergetica, faptul că nu au fost în stare să ia bani europeni, care erau alocaţi pentru sectorul ăsta”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.