Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul adoptă, miercuri, memorandumul privind combaterea evaziunii fiscale în domeniul agroalimentar. Documentul vizează îmbunătăţirea cadrului legal actual în vederea creşterii eficacităţii procedurilor pentru identificarea şi diminuarea evaziunii fiscale din domeniul agroalimentar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi avem pe agenda şedinţei de Guvern un memorandum care a rezultat în urma întâlnirilor avute cu mediul asociativ din domeniul agroalimentar şi au solicitat ca împreună cu instituţiile statului să avem un document formal prin care să se realizeze o conexiune astfel încât să poată fi identificate şi aplicate cele mai bune practici şi măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul agroalimentar”, a afirmat Nicolae Ciucă, în debutul şedinţei de miercuri a Executivului.

Astfel, memorandum propune, printre altele - îmbunătăţirea interoperabilităţii între instituţiile publice cu rol de control şi întărirea colaborării dintre acestea prin actualizarea permanentă a protocolului de colaborare, intensificarea relaţiilor dintre public şi privat, o comunicare facilă şi directă între instituţiile publice cu rol de control şi organizaţiile profesionale reprezentative pentru producătorii agroalimentari, stabilirea de obiective anuale şi modele de raportare trimestriale, potrivit comunicatului de presă al Executivului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De asemenea, este propusă realizarea unui campanii de comunicare publică în rândul grupului ţintă pentru promovarea protocolului de colaborare semnat în perioada septembrie-noiembrie 2022 de către instituţiile publice şi asociaţiile implicate, mai indică sursa citată.

Evaziunea fiscală şi faptele conexe reprezintă un real pericol pentru economia naţională, pentru interesele legitime ale producătorilor agroalimentari din România, motiv pentru care se impune găsirea de soluţii adaptate realităţii din piaţa de profil.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.