Neuralink, compania soecializată în implanturi cerebrale a miliardarului Elon Musk, a atras o finanţare de 205 milioane de dolari de la investitori între care se află Google Ventures, Founders Fund, al lui Peter Thiel, şi directorul general al OpenAI, CEO Sam Altman.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Runda de finanţare a fost condusă de Vy Capital din Dubai.

Finanţarea a avut loc la doi ani după ce Neuralink a atras 51 de milioane de dolari. Investiţiile totale în companie se ridică în prezent la 363 de milioane de dolari, potrivit firmei Crunchbase, care urmăreşte evoluţia stratupurilor.

Fondată în 2016, Neuralink încearcă să dezvolte implanturi cerebrale în bandă largă care pot comunica cu telefoanele şi computerele.

Compania se concentrează pe dispozitivele destinate pesrsoanelor care nu pot interacţiona cu multe dintre dispozitivele actuale şi se îndreaptă către testele pe oameni.

”Prima indicaţie a acestor dispozitive este de a ajuta persoanele tetraplegice să îşi redobândească independenţa digitală prin interacţiunea cu computerele şi telefoanele lor, în bandă largă şi într-un mod natural”, potrivit companiei.

Deocamdată, tehnologia este testată pe porci şi o maimuţă care a putut juca un joc video Pong cu mintea sa.

Compania a declarat că primul său produs, cunoscut sub numele de N1 Link, va fi ”complet invizibil” odată implantat şi va transmite date printr-o conexiune wireless.

Musk, care este CEO al Neuralink, precum şi al  companiilor Tesla şi SpaceX, a descris anterior Neuralink ca un Fitbit în craniu cu fire mici, care intră în creierul tău.

”Fondurile atrase prin această rundă vor fi utilizate pentru a scoate pe piaţă primul produs al Neuralink şi a accelera cercetarea şi dezvoltarea produselor viitoare”, a arătat Neuralink.

Neuralink a declarat joi că misiunea sa este de ”a dezvolta interfeţe creier-maşină care să trateze diferite afecţiuni legate de creier, cu scopul final de a crea o interfaţă pentru creier capabilă să conecteze mai strâns inteligenţa biologică şi artificială”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.