Netflix va fi disponibil, din 2018, fără taxe suplimentare la bordul avioanelor aparţinând companiilor aeriene care vor semna un acord de colaborare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Netflix anunţă că, de anul viitor, utilizatorii vor beneficia de serviciile sale de streaming la bordul avioanelor, graţie unor parteneriate ce vor fi semnate cu companii aeriene din toată lumea.

În schimbul eliminării taxelor suplimentare pe care companiile aeriene le percep pentru traficul de internet pe care îl fac călătorii, Netflix va pune la dispoziţia companiilor propria tehnologie de compresie a datelor.

Conform celor de la Netflix, companiile aeriene vor economisi 75% din costurile cu lăţimea de bandă pe care le presupune conexiunea la internet la bordul avioanelor. În schimb, acestea vor trebuie să nu taxeze suplimentar utilizatorii pentru traficul făcut de aplicaţia Netflix.

În urma acestor acorduri, utilizatorii Netflix vor putea viziona la bordul avioanelor filmele şi serialele disponibile în cadrul aplicaţiei prin intermediul propriilor device-uri şi fără a plăti vreo taxă pentru traficul făcut.

Netflix vede aceste parteneriate nu doar ca o facilitate pentru utilizatorii actuali, ci şi ca un mijloc de atragere a noilor abonaţi. De partea cealaltă, companiile aeriene care vor oferi acces gratuit la Netflix la bordul propriilor avioane vor fi preferate de numeroşi clienţi dornici să vadă un film sau mai multe pe durata zborului.

Din ianuarie 2016, Netflix este disponibil în peste 190 de ţări, inclusiv România. Compania americană oferă trei abonamente, de 8 euro, 10 euro şi 12 euro, cu beneficii diferite.

La sfârşitul anului trecut, Netflix a început să permită utilizatorilor săi să descarce conţinutul pentru vizionare offline, o facilitate oportună pentru ocaziile în care conexiunea la internet nu este de cea mai bună calitate, cum poate fi cazul şi în avion.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.