Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare şi băuturi din lume, a anunţat miercuri că va investi 1,2 miliarde franci elveţieni în următorii cinci ani pentru a stimula agricultura regenerativă în lanţul de aprovizionare al companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nestlé investeşte 1,2 miliarde CHF în următorii cinci ani pentru a stimula agricultura regenerativă în lanţul de aprovizionare al companiei, concentrându-se pe trei direcţii principale: Aplicarea ştiinţei şi tehnologiei de ultimă generaţie şi oferirea de asistenţă tehnică: Valorificându-şi reţeaua de agronomi şi experţi în cercetare şi dezvoltare, Nestlé dezvoltă, printre altele, noi soiuri de cafea şi cacao care asigură un randament crescut şi impact scăzut asupra mediului şi evaluează noi soluţii pentru a reduce emisiile în lanţul de aprovizionare pentru categoria de produse lactate. Nestlé va oferi, de asemenea, instruire în domeniul agricol şi îi va ajuta pe fermieri să facă schimb de informaţii şi de practici care pot fi adaptate la nivel local. Oferirea de sprijin investiţional: Tranziţia către agricultura regenerativă vine cu riscuri iniţiale şi costuri noi. Nestlé va sprijini fermierii investind alături de aceştia, facilitând finanţări sau ajutându-i să obţină împrumuturi pentru echipamente specifice.

Compania va colabora cu partenerii săi pentru finanţarea de proiecte-pilot pentru a testa şi învăţa cum să promoveze agricultura regenerativă la nivel optim. Plata unor prime pentru produse provenite din agricultură regenerativă: Nestlé va plăti un cost suplimentar în cazul a numeroase materii prime produse prin practici agricole regenerative şi va creşte cantitatea achiziţionată. Aceasta înseamnă recompensarea fermierilor nu numai pentru cantitatea şi calitatea ingredientelor, ci şi pentru beneficiile pe care le oferă mediului prin protecţia solului, gestionarea apei şi captarea carbonului, a anunţat compania.

Nestlé anunţă astfel planul pentru susţinerea şi accelerarea tranziţiei către un sistem alimentar regenerativ, ce are ca scop protejarea şi refacerea mediului, îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale fermierilor şi prosperitatea comunităţilor agricole.

Pentru promovarea practicilor agricole regenerative, Nestlé va colabora cu partenerii săi din sistemul alimentar, incluşi într-o reţea de peste 500.000 de fermieri şi 150.000 de furnizori ai companiei.

"Ca parte a acestui plan, compania va iniţia, totodată, noi programe în căutarea celor mai bune soluţii pentru a face faţă provocărilor sociale şi economice ale acestei tranziţii.

Anunţul a fost făcut în perioada premergătoare Summit-ului ONU privind sistemele alimentare desfăşurat la New York, ca parte a contribuţiei Nestlé la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) până în anul 2030", arată compania.

De asemenea, anunţul vine după raportul recent al Grupului interguvernamental al Organizaţiei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice, ce dezvăluie intensificarea crizei climatice.

„Ştim că agricultura regenerativă joacă un rol esenţial în îmbunătăţirea sănătăţii solului, refacerea ciclurilor apei şi accelerarea biodiversităţii pe termen lung. Aceste rezultate formează baza unui proces de producţie sustenabil pentru produsele noastre alimentare şi contribuie în mod hotărâtor la realizarea obiectivelor climatice ambiţioase pe care le avem”, spune Paul Bulcke, preşedinte Nestlé.

De asemenea, Nestlé ia măsuri pentru înjumătăţirea emisiilor sale până în 2030 şi a ajunge la emisii nete zero până în 2050.

„Prin parteneriatele de lungă durată cu comunităţile agricole din întreaga lume, dorim să sprijinim mai mult practicile agricole care sunt benefice atât pentru mediu, cât şi pentru oameni. Pentru a permite o tranziţie corectă, este esenţial să sprijinim fermierii din întreaga lume care îşi asumă riscurile şi costurile asociate cu procesul trecerii la agricultura regenerativă”, a declarat Mark Schneider, CEO Nestlé.

Nestlé a publicat cele mai importante practici agricole regenerative pe care compania doreşte să le promoveze. Acestea includ, printre altele, îmbunătăţirea biodiversităţii, conservarea solului, regenerarea ciclurilor de apă şi un management responsabil al animalelor de fermă.

Agricultura este responsabilă pentru aproape două treimi din emisiile totale de gaze cu efect de seră ale Nestlé, producerea produselor lactate şi managementul animalelor de fermă fiind responsabile pentru aproximativ jumătate din acestea.

Compania va începe să lucreze cu 30 de ferme de lapte de referinţă din 12 ţări pentru a testa practici agricole scalabile, prietenoase cu mediul şi regenerative, care ajută la atingerea unui nivel zero net în ceea ce priveşte emisiile de dioxid de carbon. Nestlé lucrează, de asemenea, cu fermierii pentru a selecta şi cultiva soiuri de leguminoase nutritive şi gustoase care să fie utilizate ca alternative vegetale la lapte.

Nestlé anunţă totodată că va lansa în luna noiembrie o nouă platformă de formare pentru a atrage şi instrui următoarea generaţie de fermieri. Instruirea se va axa pe practicile de agricultură regenerativă şi îmbunătăţirea rezilienţei fermelor la schimbările climatice pentru peste 40.000 de fermieri care participă la unul dintre programele Nestlé de antreprenoriat în agricultură.

 

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.