Ministerul Transporturilor a autorizat construirea ecoductului km 57+710 pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva - sectorul A, valoarea totală a lucrărilor autorizate fiind de peste 17,5 milioane de lei, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta este cel de-al doilea tunel verde - denumit tehnic ecoduct de tip „green bridge” -  care primeşte autorizaţia de construire şi conţine două pasaje, două tuneluri şi trei viaducte prin intermediul cărora va fi permisă trecerea faunei de pe o parte pe alta a autostrăzii, anunţă ministerul.

Construcţia ecoductului este amplasată în interiorul ariei protejate Podişul Lipovei – Poiana Rusca, judeţul Hunedoara – pe teritoriul administrativ al comunei Lăpugiu de Jos.

Pe lângă realizarea ecoductului, proiectul prevede şi executarea de lucrări la structura rutieră şi terasamentele aferente, mutări şi protejări ale instalaţiilor, precum şi lucrări de siguranţă a circulaţiei şi de protejare a mediului.

Valoarea totală a lucrărilor autorizate este de 17,5 milioane de lei, fără TVA.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.