Grupul ungar MOL, în calitate de operator, a anunţat marţi că a descoperit o cantitate semnificativă de gaze şi condensat în Pakistan, aceasta fiind a 13-a descoperire de hidrocarburi a MOL în Pakistan în cei 21 de ani de prezenţă a grupului în această ţară şi pentru a doua oară în ultimele trei luni când MOL descoperă după ce în martie 2020, MOL Norge a descoperit petrol şi gaze în Marea Nordului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”MOL, în calitate de operator al perimetrului TAL din Pakistan, anunţă o nouă descoperire de gaze şi condensat. Aceasta este a 13-a descoperire de hidrocarburi în Pakistan şi a 10-a în perimerul TAL. Sonda de explorare Mamikhel South-1 a atins cu succes adâncimea de 4.939 de metri pe 23 mai 2020. Testele privind capacitatea de gaze si condensat din Formatiunea Lockhart & Hangu au rezultat în debite de 6.516 barili echivalent petrol pe zi (16,12 milioane de picioare cubice standard pe zi şi respectiv 3.240 barili de petrol pe zi. Alte teste pentru formaţiuni suplimentare sunt în derulare”, precizează compania.

MOL intenţionează să-şi transforme divizia de explorare şi producţie într-o platformă internaţională, iar noua descoperire reprezintă un sprijin puternic în acest efort, artaă compania.

În Pakistan, grupul este prezent de 21 de ani şi deţine participaţii în patru perimetre. MOL a făcut 13 descoperiri de petrol, gaze şi condensat în Pakistan începând din 2000, perioadă în care a descoperit peste 400 de milioane de barili echivalent petrol de hidrocarburi.

În calitate de operator, MOL este responsabil de o producţie de 89.000 de barili echivalent petrol (date la trimestrul 1 2020) în perimetrul TAL, unul dintre cele mai mari perimetre de hidrocarburi din ţară, în care MOL deţine o participaţie de 8,4%.

Partenerii MOL în acest consorţiu sunt OGDCL, PPL, POL şi GHPL. MOL Pakistan este al doilea cel mai mare producător de gaz petrolier lichefiat (GPL) din ţară. În calitate de operator, compania acoperă aproximativ 9% din necesarul de gaze naturale al Pakistanului, 25% din necesarul de petrol şi condensat şi 22% din necesarul de GPL.

”Sunt încântat să anunţ încă o descoperire în Pakistan. Această nouă descoperire este rezultatul unei acţiuni de explorare în formaţiunile de mare adâncime din perimetrul TAL şi generează noi oportunităţi de creştere. Descoperirea efectuată de sonda Mamikhel South-1 va ajuta, de asemenea, la îmbunătăţirea securităţii energetice a ţării din resurse autohtone”, a declarat Berislav Gašo, vicepreşedinte executiv responsabil pentru operaţiunile de Upstream în cadrul Grupului MOL.

MOL intenţionează să-şi transforme divizia de explorare şi producţie într-o platformă internaţională, iar noua descoperire reprezintă un sprijin puternic în acest efort. În prezent, Grupul MOL are operaţiuni în segmentul Upstream în 14 şi activităţi de producţie în 9 dintre acestea. În afara regiunii sale de bază, Europa Centrală şi de Est (Ungaria şi Croaţia), MOL are o prezenţă solidă şi parteneriate de lungă durată în regiunea Comunităţii Statelor Independente (Rusia, Kazahstan, Azerbaidja), Orientul Mijlociu, Africa şi Pakistan, precum şi în regiunea Mării Nordului (Marea Britanie, Norvegia).

Grupul MOL este o companie de petrol şi gaze internaţională integrată, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi 25.000 de angajaţi în întreaga lume. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 9 ţări, iar cele de explorare în 14 ţări. Grupul MOL controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 1.900 de staţii de servicii în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est, dintre care 232 în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.