Moderna a redus joi estimările privind vânzările sale de vaccinuri pentru Covid-19 în 2021, cu până la 5 miliarde de dolari, din cauza dificultăţilor de a umple fiolele şi a le distribui pentru a satisface cererea globală fără precedent, informaţie care a dus la scăderea acţiunilor companiei cu 16%, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorii Moderna au spus că dificultăţile de producţie constau acum în îmbutelierea dozelor, operaţiune cunoscută şi sub denumirea de umplere şi finisare, şi dezvoltarea infrastructurii pentru a le livra la nivel internaţional, mai degrabă decât producţia de materie primă.

”Credem cu adevărat că putem rezolva acele probleme de aprovizionare pe termen scurt... acestea sunt ceea ce le-aş califica drept probleme incipiente ale extinderii atât de rapide”, a declarat directorul general Stéphane Bancel analiştilor, într-o conferinţă telefonică.

Acţiunile Moderna au scăzut cu 16,3%, la 289,50 dolari.

Producătorul de medicamente din SUA angajează mai mulţi muncitori pentru producţie şi investeşte resurse suplimentare în liniile sale de producţie pentru a creşte numărul de doze pe care le poate livra în fiecare săptămână, a spus Bancel.

Vaccinurile Moderna pentru Covid-19, ca şi cele de la Pfizer, necesită depozitare la o temperatură foarte scăzută, creând dificultăţi de logistică, în special în ţările mai sărace, care nu au o infrastructură extinsă de depozitare la rece.

Reducerea ţintei de vânzări a companiei este în contrast puternic cu cea a companiei concurente mai mari Pfizer, care la începutul acestei săptămâni a mărit prognoza de vânzări pentru vaccinul său.

Moderna se aşteaptă acum la vânzări între 15 şi 18 miliarde de dolari în 2021, faţă de 20 de miliarde de dolari estimate anterior.

Livrările ar urma să fie între 700 de milioane şi 800 de milioane de doze în acest an, în scădere faţă de prognoza anterioară de 800 de milioane - 1 miliard de doze.

Cu toate acestea, Moderna anticipează că vânzările sale de anul viitor ar putea fi cuprinse între 17 şi 22 de miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.