Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a ţinut să precizeze, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că nu se discută prorogarea OUG 79 privind modificările fiscale, ci doar amânarea implementării contului unic până la jumătatea anului 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În media se discută că s-ar proroga termenul de intrare în vigoare a ordonanţei 79 care reglementează măsurile fiscal-bugetare şi cele legate de transferul contribuţiilor. Bineînţeles că este o ştire falsă, nu este adevărat, nu e în discuţie aşa ceva, ordonanţa îşi urmează cursul în continuare. Prorogarea termenului de care vom discuta astăzi în şedinţa de guvern este legată de implementarea contului unic până la jumătatea anului 2018. Deci este cu totul alt subiect şi cu totul altă temă”, a afirmat ministrul Finanţelor la începutul şedinţei de Guvern.

Guvernul ar putea amâna cu şase luni, pentru 1 iulie, plata contribuţiilor, a TVA şi a impozitului pe profit în contul unic de la Trezorierie, arată un proiect de Ordonanţă de Urgenţă, publicat în dezbatere de Ministerul Finanţelor.

”Prin prezenta ordonanţă de urgenţă se reglementează prorogarea termenului de intrare în vigoare a normei privind efectuarea plăţii obligaţiilor fiscale administrate de organul fiscal central într-un singur cont unic, de la 1 ianuarie 2018 la 1 iulie 2018”, arată proiectul de act normativ.

Motivele care au stat la baza acestei decizii au fost ”modificările legislative în domeniul fiscal adoptate recent care implică din partea contribuabililor conformarea la noile cerinţe de raportare şi îndeplinire a obligaţiilor declarative şi de plată”, arată nota de fundamentare a documentului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.