Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, s-a întâlnit marţi cu operatorii din turism şi cu reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) din judeţul Braşov, ocazie cu care a declarat că ”în curând” vom avea o nouă lege a Turismului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La întâlnirea din staţiunea Poiana Braşov a fost discutată, de asemenea, şi posibilitatea de a avea, în viitor, un skipass comun, pe raza judeţului Braşov.

„Îmi pare rău că nu avem reprezentanţi ai autorităţilor locale. Aici, în Poiana Braşov, s-a rezolvat problema skipass-ului unic, dar cred că ar fi mai bine să existe un skipass unic pe toate pârtiile din judeţ. Este o întâlnire de prevenţie, în care noi informăm operatorii economici, astfel încât să nu apară surprize neplăcute pe perioada vacanţei. Se câştigă din ce în ce mai bine din turism, pe o perioadă mult mai lungă decât în anii precedenţi. S-au înregistrat creşteri semnificative, iar acest trend ascendent vrem să continue. În curând vom avea o nouă lege a Turismului care va rezolva mare parte dintre probleme”, a precizat ministrul Mircea Dobre.

Întâlnirea de lucru, prilejuită de comandamentul de iarnă pentru sezonul 2017-2018 a fost organizată de ANPC, la Poiana Braşov, informează un comunicat emis marţi de Ministerul Turismului.

„Urmează o perioadă dificilă, în ceea ce priveşte turismul, pentru că unităţile de cazare şi de alimentaţie publică trebuie să respecte nişte standarde care nu sunt negociabile”, a precizat prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu, în debutul întâlnirii.

Emil Niţă, vicepreşedinte ANPC, a afirmat că urmează o perioadă aglomerată, cu un flux mare de turişti.

”Şi anul acesta vom organiza comandamentul de iarnă, din data de 17 decembrie, urmând a se desfăşura pe întreaga perioadă, până la sfîrşitul anului. Nu discutăm despre acţiuni extreme, ci vrem să decurgă lucrurile foarte bine pentru toate părţile. Totodată, această întâlnire are loc în spiritul prevenţiei”, a precizat oficialul ANPC.

De asemenea, în cadrul întâlnirii de lucru, a fost ridicată problema necesităţii respectării unui set de reguli, decalogul schiorilor, amintindu-se faptul că anul trecut, pe pârtiile pe care a fost implementat acest decalog, a fost redus numărul accidentelor la jumătate.

Au fost abordate mai multe probleme legate de infrastructură şi proiectele care pot fi depuse de autorităţile locale pentru a obţine finanţare, astfel încât să se dezvolte infrastructura de agrement.

De asemenea, ministrului i s-a solicitat sprijin în discuţiile cu celelalte ministere, atât în privinţa urşilor şi a mistreţilor care au devenit periculoşi, cât şi pentru diverse lămuriri pe care le solicită de la autorităţile locale agenţii economici, precum şi cei care deţin ATV-uri şi nu mai pot folosi multe dintre drumurile forestiere.

”Chiar dacă problemele ridicate de agenţii economici prezenţi la întâlnire ţin fie de Ministerul Transporturilor, fie de Ministerul Mediului, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Dezvoltării sau de Romsilva, ministrul Mircea Dobre şi-a luat angajamentul că va discuta cu ceilalţi colegi din guvern, pentru a găsi soluţii la problemele ridicate de operatori”, mai anunţă Ministerul Turismului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.