Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, reclamă modul în care lucrează funcţionarii publici din cadrul instituţiei pe care o conduce şi afirmă că ”sistemul public din acest minister este cangrenat”, în condiţiile în care funcţionarii publici se protejează unii pe alţii şi, în plus, nu se văd niciun fel de rezultate. Ministrul a declarat sâmbătă, pentru News.ro, că, în cele câteva luni de când se află la conducerea ministerului, a observat că există angajaţi care lipsesc de la birou nemotivat sau vin cu întârziere de 2-3 ore după începerea programului, lucru care îngreunează activitatea instituţiei şi a Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul subliniază că toţi funcţionarii publici trebuie să vină la birou conform programului, de la 8.30 la 17.00, iar cei care nu-şi fac treaba vor răspunde legal. Ministrul mai spune că toţi angajaţii din instituţia pe care o conduce au punctaje maxime la evaluările de până acum.

”Fireşte, voi iniţia nişte măsuri. În fiecare zi de luni a săptămânii va avea loc un colegiu director al ministerului, în care fiecare direcţie sau departament va avea de realizat diverse sarcini. Aşa încât, vineri, angajaţii Ministerului Turismului trebuie să prezinte un raport cu ce au făcut în săptămâna respectivă. Apoi urmează etapa legală: comisia de disciplină va face o analiză a celor care nu îşi realizează activitatea”, a declarat sâmbătă ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, pentru News.ro, care a menţionat că se află la biroul din sediul instituţiei.

Întrebat cât de dezamăgit este de activitatea bugetarilor de la Ministerului Turismului, acesta a răspuns că ”pe o scară de la 1 la 10 este dezamăgit la nivel 5”.

”Cetăţeanul român depinde de ce face Guvernul, care este format 99% din funcţionari publici. Bugetari sunt pe toate guvernările, indiferent de culoarea politică a Executivului. Mereu s-a dat vina pe partea politică. Funcţionarii publici nu se schimbă politic”, a completat Dobre.

El afirmă că ministerul este format 99% din funcţionari publici, care nu au făcut nimic să modifice legea în acest domeniu în ultimii 15-16 ani.

”Am observat că reglementările legale nu sunt modificate de 15-16 ani pe un domeniu de activitatea foarte important, care ar trebui să aibă o contribuţie cât mai mare în Produsul Intern Brut al României. Gândiţi-vă că în prezent acest domeniu de activitate nu a mai fost reglementat de 15-16 ani. Vorbesc de activitatea în sine”, a punctat ministrul Turismului.

El precizează totodată că propunerile de acte normative în general trebuie să vină de la cei care lucrează direct în această activitate, din partea funcţionarilor publici, lucru care nu se întâmplă.

”Ministerul Turismului are doar 15 companii de stat (în subordine - n.r.), care nu reprezintă nici 1% din ceea ce reprezintă turismul în România . Este un domeniu dinamic. Orice document pe care eu îl iniţiez, conform programului de guvernare, se face în principal cu funcţionarii publici care trebuie să analizeze şi să-l avizeze. Şi cum pot eu să merg în Guvern cu un proiect de act normativ dacă mie nu îmi vin la muncă la timp?”, a adăugat Mircea Dobre.

În plus, funcţionarii publici care nu vin la muncă se protejează unii pe alţii, afirmă el.

”Într-o zi, am chemat un coleg în birou, mi se spune că nu este la muncă, nimeni nu ştie unde este. Peste câteva zile chem alt coleg, care, de asemenea, nu era. Eu vin la birou, la Ministerul Turismului şi sâmbăta şi duminica, mai merg şi în teritoriu. Nu este vorba de faptul că mă plâng, este o constatare. Toţi aceştia primesc un salariu, iar în baza acestui salariu trebuie să vină să îşi facă treaba”, menţionează Dobre.

Acesta subliniază că în sistemul privat angajaţii care nu ar veni la muncă ar fi concediaţi, lucru mai greu în sistemul bugetar.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.