Tribunalul Bucureşti a suspendat procedura de reziliere a contractului pentru lotul din A3 Cheţani - Câmpia Turzii, a anunţat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. După cinci ani de lucrări, tronsonul a ajuns la un grad de execuţie de 40%, iar constructorul este compania românească Straco, aflată în insolvenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Un complet al tribunalului a decis astăzi să emită o ordonanţă preşedinţială prin care înştiinţarea de reziliere trimisă de CNAIR în 11 martie a fost suspendată. Reamintesc că este vorba de un contract care trebuia să dureze 12 luni, început în 2016, şi care astăzi este la stadiul de 40%, iar în ultimele 6 luni constructorul în insolvenţă a executat doar 1% din lucrări. UNU LA SUTĂ ÎN 6 LUNI! După nenumărate încercări de salvare a acestui contract, CNAIR a decis pe bună dreptate că 5 ani e mult prea mult şi că România are nevoie de autostrada A3 aşa că a reziliat contractul, urmând să reliciteze pentru terminarea lucrărilor cu un alt constructor", a anunţat oficialul.

Lotul 3 Cheţani-Câmpia Turzii are o lungime de 15,7km. Contractul a fost semnat în 2015 cu Straco Grup - Specialist Consulting - Total Road, valoarea acestuia fiind de 280 milioane lei. Termenul de finalizare iniţial trebuia să fie de 16 luni.

Contractul a fost reziliat recent, după ce CNAIR a demarat procedura în cauză.

Drulă precizează că nu ştie care sunt motivele pentru decizia Tribunalului Bucureşti.

"Nu ştim încă motivele pentru care a fost luată decizia de astăzi, dar ce ştim este că: 1. CNAIR nu a fost citată şi nu a putut explica judecătorilor situaţia acestui contract, nu s-a putut apăra. 2. Abia la Curtea de Apel, CNAIR va putea să explice judecătorilor care este situaţia acestui contract, cum s-au derulat în bătaie de joc lucrările, în timp ce pe drumul naţional alăturat traficul e infernal şi mor oameni în accidente în fiecare an. Le cer celor care sunt în spatele acestei acţiuni (printre care şi o mare bancă) să se oprească din acţiuni contrare interesului public. A duce un business într-o ţară înseamnă şi responsabilitate, nu doar interes patrimonial imediat", a declarat Drulă.

Ministrul arată că are încredere în Justiţia din România şi că infrastructura îşi va găsi dreptatea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.