Tribunalul Bucureşti a suspendat procedura de reziliere a contractului pentru lotul din A3 Cheţani - Câmpia Turzii, a anunţat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. După cinci ani de lucrări, tronsonul a ajuns la un grad de execuţie de 40%, iar constructorul este compania românească Straco, aflată în insolvenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Un complet al tribunalului a decis astăzi să emită o ordonanţă preşedinţială prin care înştiinţarea de reziliere trimisă de CNAIR în 11 martie a fost suspendată. Reamintesc că este vorba de un contract care trebuia să dureze 12 luni, început în 2016, şi care astăzi este la stadiul de 40%, iar în ultimele 6 luni constructorul în insolvenţă a executat doar 1% din lucrări. UNU LA SUTĂ ÎN 6 LUNI! După nenumărate încercări de salvare a acestui contract, CNAIR a decis pe bună dreptate că 5 ani e mult prea mult şi că România are nevoie de autostrada A3 aşa că a reziliat contractul, urmând să reliciteze pentru terminarea lucrărilor cu un alt constructor", a anunţat oficialul.

Lotul 3 Cheţani-Câmpia Turzii are o lungime de 15,7km. Contractul a fost semnat în 2015 cu Straco Grup - Specialist Consulting - Total Road, valoarea acestuia fiind de 280 milioane lei. Termenul de finalizare iniţial trebuia să fie de 16 luni.

Contractul a fost reziliat recent, după ce CNAIR a demarat procedura în cauză.

Drulă precizează că nu ştie care sunt motivele pentru decizia Tribunalului Bucureşti.

"Nu ştim încă motivele pentru care a fost luată decizia de astăzi, dar ce ştim este că: 1. CNAIR nu a fost citată şi nu a putut explica judecătorilor situaţia acestui contract, nu s-a putut apăra. 2. Abia la Curtea de Apel, CNAIR va putea să explice judecătorilor care este situaţia acestui contract, cum s-au derulat în bătaie de joc lucrările, în timp ce pe drumul naţional alăturat traficul e infernal şi mor oameni în accidente în fiecare an. Le cer celor care sunt în spatele acestei acţiuni (printre care şi o mare bancă) să se oprească din acţiuni contrare interesului public. A duce un business într-o ţară înseamnă şi responsabilitate, nu doar interes patrimonial imediat", a declarat Drulă.

Ministrul arată că are încredere în Justiţia din România şi că infrastructura îşi va găsi dreptatea.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.