Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, spune că a fost reluat traficul pe podul de la Agigea şi că în această zonă nu vor mai fi probleme legate de închiderea traficului. El consideră că lucrările puteau fi încheiate încă de anul trecut, precizând că i se pare inadmisibil ca un asemenea proiect să ajungă în acest stadiu după şase ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a făcut, vineri, o vizită la podul de la Agigea, spunând că partea cea mai grea a lucrărilor a fost finalizată, precizând că termenul dat pentru închiderea circulaţiei pe pod a fost respectat.

“Partea cea mai grea din lucrările care ar fi trebuit executate, şi anume tensionarea hobanelor şi implicit şi închiderea traficului pe pod a fost finalizată. Vreau să îmi cer scuze pentru participanţii la trafic care au fost privaţi practic timp de două săptămâni... Pe de altă parte, aş vrea să subliniez următorul lucru, şi anume faptul că termenul pe care şi l-a asumat compania, de a închide podul între 8 şi 25 mai, s-a respectat astfel încât aseară, la ora 21.00, s-a reluat traficul pe pod. De acum înainte, nu vom mai avea niciun fel de probleme legate de închiderea traficului pe acest pod”, a afirmat ministrul, care a precizat că în această perioadă nu s-a lucrat doar la tensionarea hobanelor, ci şi la calea de rulare.

Răzvan Cuc a mai spus că i se pare inadmisibil ca un asemenea proiect să ajungă în acest stadiu după şase ani şi promite că nu se va mai întâmpla aşa ceva la minister.

“Acest proiect a fost demarat în 2011 şi după cum vedeţi a durat şase ani să ajungem în stadiul ăsta, lucru care mi se pare inadmisibil şi nu se va mai întâmpla aşa ceva de acum la minister şi mai ales în cadrul companiei. Lucrurile trebuie să meargă foarte bine, să fie o colaborare foarte bună între companie, constructor şi autorităţile locale astfel încât să putem preveni toate blocajele care pot apărea pe derularea a unui contract”, a afirmat Răzvan Cuc.

Ministrul a menţionat că săptămâna trecută a făcut o vizită neanunţată pe podul de la Agigea şi că va face asemenea vizite şi pe alte şantiere.

“Săptămâna trecută am făcut o vizită neanunţată că aşa o să fac de acum, vizite neanunţate pe şantier că în momentul în care vin anunţat undeva vedeţi că găsim pe autostradă oameni care muncesc, se implică, lucru pe care nu l-am văzut săptămâna trecută, când am venit, de exemplu, şi nu ştia nimeni că vin să văd ce se întâmplă şi dacă într-adevăr constructorul s-a mobilizat corespunzător”, a mai spus Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a mai declarat că finalizarea podului de la Agigea putea fi realizată încă de anul trecut.

“Finalizarea acestui pod putea fi făcută de anul trecut. Multe alte lucruri puteau fi făcute de anul trecut. Nu ştiu dacă urmăriţi foarte atent ce s-a întâmplat în ultimele 5 luni la minister, dar dacă ne uităm la cifrele investiţiilor care au fost lansate pentru proiectarea şi execuţia obiectivelor de investiţii în infrastructură, vorbesc strict rutieră, anul trecut s-au lansat proiecte tot anul de 800 de milioane de lei, pe când noi în primele patru luni de mandat am lansat de 3,6 miliarde de lei, urmând ca până la sfârşitul lui să mai lansăm proiecte de 10 miliarde de lei”, a precizat ministrul.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat joi că va deschide circulaţia pe podul de la Agigea în 26 mai, de la ora 0.00, pe toate cele patru benzi, după finalizarea lucrărilor de reparaţii.

”În urma reparaţiilor efectuate în ultima perioadă, anunţăm ca începând din data de 26.05.2017, ora 00:00, circulaţia pe podul de la Agigea se va desfăşura pe toate cele 4 benzi, fără restricţii”, se arată în comunicat.

Podul a fost închis complet circulaţiei în perioada 8-25 mai. 

Podul de la Agigea este situat pe Drumul Naţional 39 (DN39), kilometrul 9, fiind principalul drum care face legătura între Constanţa şi Vama Veche, trecând prin Mangalia. Lucrările la podul vechi de la Agigea au fost începute în 2010 şi urmau să fie finalizate în februarie 2013, dar au fost mult întârziate.

CNAIR a închis circulaţia în luna mai pe pod la propunerea constructorului, măsura fiind sprijinită de Poliţia Rutieră.

După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricţii de circulaţie pe întreaga durată a sezonului estival, potrivit companiei. În cazul în care vremea va fi favorabilă, fără vânt puternic, aceasta va permite finalizarea lucrărilor într-un termen mai scurt, susţin reprezentanţii CNAIR.

Podul de la Agigea a fost dat în folosinţă în 1983 şi de atunci a fost de mai multe ori în diverse lucrări de remediere a defectelor. Potrivit specialiştilor, podul a fost proiectat şi construit greşit.

Între timp, în apropierea vechiului pod a fost construit unul nou, mai modern, pe care circulaţia a fost deschisă la finalul anului 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.