Licitaţia pentru primul tronson din A7, acei 63 km dintre Autostrada A3 (Dumbrava) şi Buzău, a fost trimisă la Agenţia Naţională de Achiziţii Publice (ANAP), iar după validare va fi publică pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice pentru depunerea de oferte, a anunţat miercuri ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi a fost încărcată pe sistemul de licitaţii publice, documentaţia A7 Ploieşti (Dumbrava)-Buzău, pentru validarea de către Agenţia Naţională de Achiziţii Publice. După validarea de către ANAP, licitaţia va fi publică pe SICAP pentru depunerea de oferte. Subliniez că licitaţia este pentru EXECUŢIA LUCRĂRILOR adică efectiv construire”, scrie ministrul pe Facebook.

Proiectul tehnic de execuţie este deja făcut şi parte din documentaţie, iar imediat după semnarea contractului, constructorul va putea intra în teren, precizează oficialul.

Termenul de execuţie a lucrărilor este 20 de luni.

Autostrada este împărţită în 3 loturi:

1) Nod Dumbrava pe A3 Bucureşti - Ploieşti - Mizil: 21km

2) Mizil - Pietroasele: 28,35km

3) Pietroasele - Buzău: 13,90km

Sunt prevăzute şase noduri rutiere (vedeti planşele pentru amplasare), 42 de poduri/pasaje/viaducte, patru parcări/spaţii de servicii şi două centre de întreţinere, precum şi perdele forestiere de-a lungul întregii autostrăzi şi staţii de încărcare pentru vehicule electrice în spaţiile de servicii.

”A7 este coloana vertebrală a Moldovei. 320 km de la Paşcani până la autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti (Dumbrava), trecând pe lângă Bacău, Adjud, Focşani şi Buzău. A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră propus în PNRR”, a precizat Drulă, care a menţionat că îşi propune ca până la sfârşitul verii să scoată la licitaţie sectorul Buzău-Focşani, iar până la sfârşitul anului Focşani-Bacău şi Bacău-Paşcani.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.