Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a propus miercuri înfiinţarea unui grup de lucru la nivelul ministerului în vederea discutării solicitărilor instructorilor auto, în contextul în care aceştia protestează în faţa Guvernului împotriva unui Ordin al ministrului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instructorii auto protestează miercuri în faţa Guvernului cerând abrogarea unui Ordin al ministrului pe motiv că îi obligă pe cei care lucrează ca PFA să funcţioneze ca o şcoală de şoferi, şi, implicit să-şi asume pregătirea viitorilor conducători auto, potrivit comunicatului. Măsură urmează să intre în vigoare de la 1 septembrie.

Ministrul Transporturilor, a solicitat, miercuri dimineaţă, o întrevedere cu reprezentanţii instructorilor auto, în încercarea de a detensiona situaţia. Alături de ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, Răzvan Cuc le-a transmis protestatarilor că este vorba de un Ordin elaborat în 2013, care a parcurs toate procedurile legale de transparenţă decizională şi care a fost contestat în instanţă în 280 de procese formulate de instructori, procesele fiind pierdute.

”Regret ca sunteţi în aceasta situaţie, dar aceasta este legislaţia pe care trebuie să o respectăm cu toţii, indiferent de categoria profesională. Vă propun să înfiinţăm un Grup de lucru cu experţi din cadrul ministerului care alături de instructori şi reprezentanţi ai şcolilor de şoferi să discute, la începutul lunii august (în săptămâna 7 – 11 august), cu toate documentele pe masă, situaţia dumneavoastră şi a tuturor şcolilor auto autorizate. Mi-aş dori să putem dialoga, dar fără tensiune şi orgolii inutile. Vreau concurenţă loială, transparentă şi vreau aplicarea legii”, a afirmat ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.